reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Škvarkový chléb s žitným kváskem

Poctivý chléb z kvásku ochucený a ovoněný škvarky.


  • 3,9

    3,8 7
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 741 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 982 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 795 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 765 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

22. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 654 hodnocení

Recept na výborný rebarborový koláč krok za krokem

21. 5. 2020

Postup přípravy

Uvedené ingredience hněteme do vláčného a nelepivého těsta cca 20 - 25 minut.

Zpracované těsto vložíme do ošatky. Pokud nemáme ošatku, postačí pevný cedník, který vysteleme plínkou. Ddoporučený rozměr: průměr 24 - 25 cm, výška 8 - 10 cm.) Zde necháme kynout v teple (i v troubě při rozsvíceném světle) 120 minut.

Vykynuté těsto přeložíme - hněteme, lehce dosypeme moukou a vložíme do zpět ošatky opět kynout přibližně na 120 minut.

Troubu rozpálíme na 250 °C. Na dno trouby položíme misku, do které před vložením chleba vlijeme vodu a troubu zapaříme.

Mezitím chléb otočíme, přiložíme na vrch alobal, pak prkénko a opatrně otočíme (nesmíme s ním bouchnout). Sundáme cedník s plenou nebo ošatku. Za okraje alobalu chléb rychle vsuneme na rozpálenou mřížku do trouby

Škvarkový chléb s žitným kváskem pečeme při 250 °C 10 - 15 minut, poté teplotu snížíme na 160 - 170 °C a pečeme po dobu 45 - 50 minut. Správně upečený chléb by měl zvonit, vyzkoušet můžeme špejlí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Škvarkový chléb s žitným kváskem

    Celkový počet komentářů: 1

    • Kacenkaferdafanda
      Kacenkaferdafanda

      skvarkovy kvaskovy chleb

      Super prace s testem! Sice v osatce moc nenakynul, ale v troube to dohnal a je krasny! Jen poslednich 10min peceni jsem teplotu zvysila na 230st., chleb byl stale moc svetly...ted uz jen ochutnat!:-)

      17.03.2015 21:04:15


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Škvarkový chléb s žitným kváskem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.