reklama
hledat uživatel
       

Škvarkové sádlo

Tento recept zná každý, kdo má možnost domácí zabíjačky. Ale je možné udělat si domácí sádlo i v bytovce nebo paneláku.


  • 4,6

    11×

    4,6 11
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Koupíme sádlo, opláchneme ho pod studenou vodou a nakrájíme na kostky. Podle toho jak chceme mít velké škvarky. Vložíme do kastolu se silnějším dnem aby se nám sádlo moc nepřipalovalo a položíme na plotýnku.

Přidáme asi hrnek vody, aby se sádlo než se začne škvařit nechytalo dna. Pak už jenom bez přestání mícháme a mícháme a mícháme. Vody dáváme podle toho jak rychle sádlo začne pouštět po případě trošku přidáme, ale ne moc aby se škvařilo!

Že je sádlo hotové poznáme tak, že škvarky zrůžoví a jakoby šustí. Také když je přitlačíte vařečkou ke kraji musí jít zmáčknout. Po téhle zkoušce uděláte ještě zkoušku na vodu. Přiklopíte hrnec studenou pokličkou a chvilečku necháte. Po odklopení pokličky musí být poklice suchá! Nesmí se rosit! Pokud se rosí, znamená to že je v sádle ještě voda a musíte míchat dál. Pořád ale sádlo hlídejte.

Když se dočkáte a poklička je suchá je hotovo. Sádlo odstavíte a necháte chvilku vystydnout. Poté škvarky scedíte, trošku vymačkáte a krapet přisolíte. Čisté sádlo slijete do sádelňáčku. kdo chce může škvarky nechat v sádle a kdo ne, může je zbaštit jen tak s chlebem.

Tip autora receptu: Někdo doporučuje, když jsou škvarky hotové, pokropit je mlékem tak, aby jeho hladina nepřesahovala hladinu škvarků a nechat mléko zvolna vypéct. Škvarky by měly pak být zlatavé.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Škvarkové sádlo

    Celkový počet komentářů: 2

    • MILAN
      MILAN

      škvaření v domácí pekárně

      Sádlo BEZ PROBLÉMU škvařím v domácí pekárně řadu let ...2x cyklus marmeláda . Dám plnou vaničku nakrájenýho sádla + 1 dcl vody a start .Nemusím u toho dvě hodiny stát a míchat.

      20.06.2015 09:34:25


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Škvarkové sádlo

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.