Další varianta, jak připravit tuto velmi oblíbenou chuťovku.
Hodnocení
4.3
/ 5 (21x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
2x
Ingredience
sůl
2 ks
vejce
2 dl
mléko
30 g
droždí
300 g
hrubá mouka
250 g
mleté škvarky
250 g
vařené strouhané brambory
na potření
vejce
podle potřeby
sádlo na vymazání
Postup přípravy
Brambory uvaříme a po vychladnutí je nastrouháme. Škvarky umeleme.
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Po vykynutí z těsta vyválíme placku, sklenicí nebo tvořítkem vykrájíme kolečka, která nožem na povrchu trochu nařežeme jako mřížku. Takto ozdobené škvarkové placky poklademe na sádlem vytřený plech a potřeme rozšlehaným vejcem.
Škvarkové placky od maminky upečeme v troubě dozlatova a podáváme jako chuťovku.