reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Škvarkové listové pagáče

Osvědčený recept na výbornou slanou pochoutkou k vínu. Tyto pagáče jsou skutečně škvarkové a škvarky v nich netřeba hledat.


  • 2,5

    21×

    2,5 21
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Do mísy robota dáme obě prosáté mouky, smícháme se solí a cukrem. Do jamky v mouce rozdrobíme čerstvé droždí, zalijeme vlažným mlékem a necháme vykynout kvásek. Ke kvásku přidáme celé vejce, rozpuštěné vlažné máslo a mísícími háky vymísíme hladké pružné nelepivé těsto, které necháme v teple vykynout do dvojnásobného objemu - asi 1 hodinu.

Vykynuté těsto vyklopíme na jemně pomoučněnou desku a rozválíme do obdélníku asi na tloušťku asi 2 mm. Na rozválené těsto rovnoměrně rozetřeme polovinu semletých domácích škvarků tak, že po obvodu vynecháme asi 3 cm volný pás.

Těsto přeložíme přes náplň shora do středu a zdola nahoru do středu. Potom zleva doprava přeložíme jednu třetinu těsta a dále zprava doleva další třetinu těsta směrem do středu, čímž dostaneme 9 vrstev těsta na sobě. Povrch těsta jemně poprášíme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme 15 minut odpočívat.

Těsto znovu rozválíme do obdélníku, potřeme druhou polovinou rozemletých škvarků, znovu poskládáme a necháme zase 15 minut odpočívat. Tento postup skládání ještě jednou zopakujeme už bez škvarků a necháme naposledy odpočívat 15 minut. Potom těsto rozválíme na tloušťku asi 1,5 cm a vykrajovačkou namočenou v mouce vykrojíme okrouhlé pagáče, které přeložíme na plech vystlaný teflonovou fólií.

Pagáče potřeme rozšlehaným vejcem a přikryjeme pečícím papírem, který jemně stlačíme směrem dolů. Papír zabezpečí, že nám pagáče během pečení nesesunou směrem na bok a pěkně porostou do výšky.

Pagáče vložíme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Po 10 minutách pečení odstraníme pečící papír a pečeme, dokud se povrch nezbarví do pěkné hnědé barvy - ještě asi 5 až 7 minut. Upečené pagáče vybereme a necháme vychladnout na mřížce.

Škvarkové listové pagáče výborně chutnají jako slané pohoštění k vínu a jsou vláčné i druhý den, proto je můžeme upéct v předstihu den dopředu. Tyto pagáče jsou skutečně plné škvarků, když poměr mouky ke škvarků je 600 : 500 g.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Škvarkové listové pagáče

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.