reklama
hledat uživatel
       

Škubánky

Starý a dobrý recept.


  • 4,4

    36×

    4,4 36
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Oškrábeme brambory, nakrájíme je na menší kostičky, osolíme a zalijeme vodou tak, aby byly akorát ponořené. Brambory dáme vařit. Když brambory změknou, hrnec stáhneme z plamene. Na brambory ve vodě nasypeme hrubou mouku tak, aby nebyla vidět voda. Obrácenou stranou vařečky v hrnci uděláme několik děr, aby byl vidět vývar. Hrnec přiklopíme a dáme na plotýnku na nejnižší stupeň tak na 10 minut, aby se mouka propařila.

Po této době plotýnku vypneme (ale hrnec necháme na teplé plotýnce) a brambory s moukou rozšťoucháme dohladka. Ještě můžeme obrácenou stranou lžíce vzniklou směs roztírat po stranách hrnce, aby byla hladší.

V rozpuštěném sádle namočíme lžíci a na talíř vykrajujeme škubánky, které pak lehce pokapeme sádlem. Výborné jsou s s kyselým mlékem. Chutnají i nasladko tak, že neosolíme brambory před vařením, ale na talíři je posypeme cukrem, mákem nebo tvarohem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Škubánky

    Celkový počet komentářů: 4
    • Anča
      Anča

      My vždy slijeme všechnu vodu, brambory posypeme moukou, přiklopíme a s hrncem klepeme aby se to dobře promíchalo. Pak už jen vařečkou zpracujeme. Hotové škubánky na talíři poléváme máslem.

      03.09.2014 12:18:07

    • vittara
      vittara

      Výborný,jednoduchý recept,moc jsme si pochutnaly.Dnes jsme dostaly chuť tak jdu znovu vařit tyto luxuní škubánky.Doporučuji :-)

      04.06.2014 12:52:24

    • lumik
      lumik

      chybí i množství,na 1kg brambor dám asi 20dkg mouky,vodu sliji všechnu do hrnku,trochu vratim hned,další případně při míchání,solím i brambory pro sladkou úpravu,víte jaké mam nejraději?opečené na škvarkovém sádle s kousky škvarků a pře opékáním sypané mákem a cukrem,tak to dělala moje babička,nedivte se -chutě jsou různé

      10.01.2013 14:40:46


    • Brouk
      Brouk

      Tak nějak nevím, ale nechávat tolik vody, kolik jí zbylo po uvaření a všechnu jí zahuštovat moukou mě přijde podivné a neznám nikoho, kdo by to tak dělal. Co vím, tak voda se vždy slije, nechá se jí jen opravdu malinko a dosype se trochou mouky. Takhle bych neměl škubánky, ale blátíčko.

      09.01.2013 20:46:00

    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Škubánky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.