reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Skořicovo-tvarohová buchta

Recept na výbornou skořicovou buchtu, do které se přidává pro zjemnění tvaroh.


  • 4,4

    4,4 7
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 621 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 878 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 625 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 706 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

16. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

15. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 581 hodnocení

Videorecept: Kuřecí prsa plněná sýrem

15. 1. 2020

Postup přípravy

Smícháme všechny ingredience potřebné na těsto - hladkou a polohrubou mouku, cukr krystal, vanilkový cukr, prášek do pečiva, strouhanou citronovou kůru, mletou skořici, rostlinný tuk, žloutky a mléko. Ručně zpracujeme.

Menší kus těsta odřízneme a necháme bokem, protože ho budeme potřebovat až nakonec. Zbylé těsto vyválíme a přendáme na vymazaný plech. Prsty zarovnáme těsto kolem okrajů, aby nám vznikla tzv. vanička, aby nám z toho nevytekl tvaroh.

Poté si připravíme tvarohovou náplň, smícháme měkký tvaroh, tuk na pečení, cukr a vejce, náplň nalijeme na pekáč s připraveným těstem. Podle chuti můžeme přidat ovoce, například jahody nebo meruňky. Poté si vezmeme menší kus těsta, který jsme si odřízli a na struhadle ho nastrouháme na tvarohovou náplň.

Skořicovo-tvarohovou buchtu vložíme péct na cca 30 - 40 minut do trouby vyhřáté na 180 - 200 °C.

Skořicovo-tvarohová buchta se hodí k nedělní kávě nebo jen tak na chuť.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Skořicovo-tvarohová buchta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.