reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Skořicové křížaly

Dobrota z jablek pro dlouhé zimní večery.


  • 2,9

    125×

    2,9 125
  • 35 min

Postup přípravy

Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na měsíčky. Nejsou vhodná jablka moučnatá, proto nepoužíváme starší Golden delicious.

Smícháme skořici, cukr a lžíci oleje. Hmotu mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Měsíčky jablek potřeme směsí.

Zbylé dvě lžíce oleje dáme na teflonovou pánev, při 160°C vkládáme měsíčky jablek v jedné vrstvě a obracíme je. Ideální barva hotových skořicových křížal je oranžová.

Skořicové křížaly necháme vychladnout na savém papíru a můžeme jíst.



reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Skořicové křížaly

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.