reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Skořicová piškotová roláda s dýňovou marmeládou

Klasická piškotová roláda, která nikdy nezklame, navíc s vánoční vůní skořice a s lahodnou dýňovou marmeládou.


  • 0

    0 0
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 769 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 999 hodnocení

Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet

2. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 728 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 815 hodnocení

Osvěžte se: Recepty na nejlepší domácí limonády

1. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!

1. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 774 hodnocení

Naučte se efektní mramorování moučníků: Zebra koláč zvládne i začátečník

30. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 670 hodnocení

Poznáte pochoutky světa? Odpovězte na 5 otázek a zjistěte, jak na tom jste

29. 6. 2020

Postup přípravy

Připravíme si klasické piškotové těsto - rozdělíme žloutky a bílky do dvou misek, žloutky vyšleháme spolu s cukrem do husté pěny. V další míse ušleháme z bílků tuhý sníh a zlehka jej vmícháme do žloutkové pěny, přidáváme polohrubou mouku a špetku skořice.

Takto připravené těsto rozetřeme na velký plech, který jsme předtím vyložili pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 200 - 220 °C a vložíme do ní plech s těstem, teplotu nestahujeme. Takto zprudka pečeme dozlatova, stačí tak 8 - 10 minut. Tímto rychlým způsobem pečení těsto zůstane pružné, což je pro roládu nutný předpoklad, a přitom nebude vysušené.

Piškotový korpus po upečení vyjmeme z trouby a ještě horký ho překlopíme na vlhkou utěrku, opatrně stáhneme pečící papír a plát spolu s utěrkou srolujeme. Takto necháme vychladnout. Vychladlý plát rozbalíme a potřeme meruňkovou, jahodovou, třešňovou či v této sezoně dýňovou marmeládou. Záleží jen na naší chuti. Poté opět opatrně stočíme do rolády.

Skořicovou piškotovou roládu s dýňovou marmeládou před podáváním hojně posypeme moučkovým cukrem smíchaným se skořicí, posypem nešetříme. Roládu podáváme nakrájenou na úhledné plátky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Skořicová piškotová roláda s dýňovou marmeládou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.