reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Skopové na zelenině a houbách

Podle tohoto receptu je možné upéci libovolnou část skopového. Na fotce je kližka, ale výborná je takto upravená i plec nebo kýta.


  • 5,0

    5 4

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Maso nakládáme nejlépe den předem, případně hned ráno. Pokud je potřeba, maso odblaníme a zbavíme loje. Poté jej osolíme, opepříme a potřeme rozdrceným česnekem. Solí a česnekem nešetříme. Můžeme zakápnout i olejem a necháme do druhého dne v chladu odležet.

Houby zalijeme vodou a necháme odstát asi 30 minut. Zeleninu očistíme. Celer nakrájíme na větší kostky, cibuli na kolečka, mrkev a petržel rozčtvrtíme. Slaninu nakrájíme na kostičky.

Připravené maso vložíme do menší zapékací mísy. Posypeme nakrájenou zeleninou, houbami a slaninou. Podlijeme trochou vody a pečeme 2 hodiny na 180 °C. Občas maso přelijeme šťávou a pokud je potřeba, podlijeme vodou.

Skopové na zelenině a houbách podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Skopové na zelenině a houbách

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.