reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Skládané řezy s krémem

Časové náročnější recept, který ale stojí za vyzkoušení. Řezy jsou připraveny ze dvou těst.


  • 4,1

    70×

    4 70
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Připravíme si první těsto. Z prosáté mouky, měkkého másla, cukru, kakaa, prášku do pečiva a mléka vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na dvě stejné poloviny a vyválíme je na velikost menšího plechu.

Oba pláty těsta upečeme v předehřáté troubě.

Druhé těsto (světlé) si připravíme ze žloutků, které vyšleháme s cukrem do pěny. Bílky se špetkou soli ušleháme na sníh. Ke žloutkové pěně postupně přidáváme prosátou mouku a jemně vmícháme sníh našlehaný z bílků. Těsto uhladíme na stejnou velikost plechu tmavých korpusů.

Korpusy na skládané řezy s krémem pečeme v troubě asi 20 minut při 180 °C.

Nyní si připravíme krém. Mouku promícháme s mlékem, uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Do vychladlé kaše přimícháme utřené máslo s cukrem a společně vyšleháme.

Jeden plát tmavého korpusu potřeme marmeládou a částí krému. Na první potřený plát položíme světlý korpus a potřeme zbytkem krému. Krém přikryjeme druhým dílem tmavého korpusu. Povrch polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.

Skládané řezy s krémem podáváme s šálkem kávy nebo čaje ke svačině.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Skládané řezy s krémem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.