reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Skládané pečené vepřové maso

Pečené vepřové maso ochucené bylinkovou směsí, prokládané slaninou a kachními játry.


  • 4,7

    35×

    4,6 35
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme bylinkovou směs. Do oleje vmícháme drcený černý pepř, drcené nové koření a bobkový list, prolisovaný česnek, sušený tymián a nasekanou petrželovou nať. Bylinkovou směs necháme několik hodin rozležet.

Vepřové maso očistíme a nakrájíme na 4 pláty. Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat na pečení chlebovou formu. Maso nakrájíme a rozklepeme do podlouhlého tvaru této formy. Maso osolíme. Kachní játra očistíme a omyjeme.

Formu ze všech stran vyložíme slaninou. Dno poklademe vepřovým masem, které potřeme bylinkovou směsí a poklademe játry. Další vrstva bude slanina a maso potřené bylinkami a opět játry. Vrstvy opakujeme do vypotřebování surovin. Poslední vrstvu tvoří vepřové maso potřené bylinkami a pokladené anglickou slaninou.

Skládané vepřové maso pečeme zvolna při 150 °C přibližně 2 hodiny. Pro zvýraznění chuti asi po jedné hodině pečení přelijeme maso 2 lžícemi vývaru a 2 lžícemi koňaku.

Skládané pečené vepřové maso s bylinkami podáváme s opečeným bramborem a nakládanou nebo čerstvou zeleninou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Skládané pečené vepřové maso

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.