reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Skládané pečené vepřové maso

Pečené vepřové maso ochucené bylinkovou směsí, prokládané slaninou a kachními játry.


  • 4,7

    35×

    4,6 35
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme bylinkovou směs. Do oleje vmícháme drcený černý pepř, drcené nové koření a bobkový list, prolisovaný česnek, sušený tymián a nasekanou petrželovou nať. Bylinkovou směs necháme několik hodin rozležet.

Vepřové maso očistíme a nakrájíme na 4 pláty. Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat na pečení chlebovou formu. Maso nakrájíme a rozklepeme do podlouhlého tvaru této formy. Maso osolíme. Kachní játra očistíme a omyjeme.

Formu ze všech stran vyložíme slaninou. Dno poklademe vepřovým masem, které potřeme bylinkovou směsí a poklademe játry. Další vrstva bude slanina a maso potřené bylinkami a opět játry. Vrstvy opakujeme do vypotřebování surovin. Poslední vrstvu tvoří vepřové maso potřené bylinkami a pokladené anglickou slaninou.

Skládané vepřové maso pečeme zvolna při 150 °C přibližně 2 hodiny. Pro zvýraznění chuti asi po jedné hodině pečení přelijeme maso 2 lžícemi vývaru a 2 lžícemi koňaku.

Skládané pečené vepřové maso s bylinkami podáváme s opečeným bramborem a nakládanou nebo čerstvou zeleninou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Skládané pečené vepřové maso

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.