reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Skládané koložvárské zelí

Skládané koložvárské zelí

Jemné, voňavé a kyselé zelí ze Slovenska. Recept mého dětství.


  • 4,6

    120×

    4,5 120
  • 1 h 15 min

  • 10×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme. Do mletého masa vmícháme cibuli, pepř, sůl a mletý kmín.

V pánvi rozehřejeme tuk, vsypeme rýži a opražíme ji. Podlijeme ji vodou, osolíme a dusíme doměkka. Pak ji scedíme a necháme vychladnout.

Stranou si rozpálíme druhou lžíci tuku a orestujeme druhou cibuli. Přidáme zelí, osmažíme, zaprášíme mletou paprikou a krátce osmahneme.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Zapékací misku vymažeme a vysypeme strouhankou. Rýži přidáme do masa a promícháme. Na dno rozložíme polovinu restovaného zelí. Na něj rozprostřeme maso s rýží, poklademe kukuřičkami a pak zbytkem zelí. Místo kukuřiček můžeme použít kolečka klobásy.

V misce rozkvedláme smetanu s trochou mléka a papriky, osolíme a smetanou přelijeme koložvárské zelí. Zelí pečeme asi 45 minut. Nejprve zakryté, ke konci pečení odkryté.

Skládané koložvárské zelí ihned podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Skládané koložvárské zelí

    Celkový počet komentářů: 14
    • Maxim Gorkij
      Maxim Gorkij

      Komentář k receptu Skládané koložvárské zelí

      Díky za recept, tohle je poctivka pro maminy. Potřeboval bych verzi pro singles :) Jinak pokrm je původně Rumunský, Koložvár = Cluj - Transilvania.

      26.05.2017 15:21:42

      • yanchee
        yanchee

        Re: Komentář k receptu Skládané koložvárské zelí

        Koložvár je maďarský název pro Kluž. Žije tam hodně maďarů, za rakousko-uherska to patřilo do říše. Dokonce tam mám nějakou vzdálenou rodinu, bratry od své babičky, nebo spíše jejich rodiny. Takže v podstatě to není rumunský, ale maďarský recept. U nás doma se dělal od mého mládí.

        22.10.2017 10:43:19

    • Macek
      Macek

      Dobrý recept

      Akorát prosím vás, hrneček strouhanky je moc! Jen aby se přichytila na stěnách pekáčku, víc ne!

      11.02.2012 14:11:41

    • palmbeach
      palmbeach

      výborné,není co dodat

      03.02.2011 17:43:54

    • smoulina
      smoulina

      Vzpomínka na dětství,musím si ho opět udělat,je to vynikající jídlo!!!

      26.06.2010 17:14:33

    • Hippik
      Hippik

      Konečně trošku originální kombinace.... Díky moc :-)

      24.04.2009 13:25:11

    • Arabela
      Arabela

      Strouhanka?

      Jídlo je super! dokonce i rýže, kterou manža normálně nejí :-) jen nevím, kam přišel ten hrnek strouhanky? strouhankou jsem jen vymazala pekáč..

      26.02.2009 14:22:13

    • Juki
      Juki

      Re: super jídlo

      Tenhle recept je výborný,prosím vás,chci si přidat recept do vlastní kuchařky,když recept uložim,vubec se mi tam nezobrazí,neporadila by ste mi,kde dělám problém?děkuji,Verča

      16.02.2009 12:32:14

    • Jen
      Jen

      Možná jsem to přehlédl, ale jaké zelí používáme? Čerstvé nebo sterilované, či kysané? Díky

      10.09.2008 12:44:29

    Nalezeno receptů: 14
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Skládané koložvárské zelí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.