reklama
hledat uživatel
       

Siven se zeleninou

Siven zapečený v troubě se zeleninou.


  • 3,9

    18×

    3,8 18
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Vlastnoručně chycený (může být i kupovaný) siven se očistí, omyje. Takto připraveného sivena posypeme solí. Do břišní dutiny nakapeme trochu citronu a vegety, vegetou posypeme i zvenčí.

Zapékací misku vymažeme máslem, kterým nešetříme, aby zbylo i na sosík. Sivena vložíme do vymazané mísy a obsypeme zeleninou dle libosti, já používám mraženou bretaňskou směs. Sivena obloženého zeleninou vložíme do předehřáté trouby a přiklopeného pečeme zhruba 25 minut, dokud není zelenina měkká.

Manželka jí sivena se zeleninou bez přílohy, ale může být i chleba, brambor, apod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Siven se zeleninou

    Celkový počet komentářů: 3
    • hokuspokus
      hokuspokus

      To koukám ...

      To je novinka! Podle trochu nezřetelné fotky jsem myslel, že se jedná o sivena alpského = jezerního, ale podle popisu místa výskytu to je asi čeleď potoční. Tak či onak, ryba je to fantastická. Od té doby, co jsem poznal jezerního sivena, mi losos nechutná :-) Nejraději ho jím v podstatě syrového, jen posypu filety na 24 hodin solí s cukrem. Ale tvůj recept je určitě taky vynikající. Nechápu slabé hodnocení.

      01.02.2010 17:38:22

    • hokuspokus
      hokuspokus

      Vegeta nebo bylinky?

      Kde se dá siven alpský chytit? Dále mě zajímá, proč dáváš přednost vegetě, když jsou ke koupi čerstvé bylinky?

      01.02.2010 15:57:43

      • bowler
        bowler

        Re: Vegeta nebo bylinky?

        Já sivena chytam momentálně na dirkách v Račicích,jinak na pstruhových vodách celkem běžně.S těma bylinkama je to tak,že doma je nepěstuji a po 6hodinovém chytání v -7°C jsem byl líný běžet do obchodu,přiznávám se, už se to nebude opakovat.

        01.02.2010 16:10:54



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Siven se zeleninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.