reklama
hledat uživatel
       

Šišmáky

Přímo žravé kousky vhodné pro každou příležitost.


  • 4,0

    4 4
  • 1 hod

Postup přípravy

Připravíme si těsto. Droždí rozdrobíme v hrsti hrubé mouky. Přidáme žloutky, mléko, tuk a hladké mouky tolik, aby vzniklo těsto jako na nudle, aby se dalo dobře válet. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj přidáme cukr.

Těsto nekyne. Ihned těsto rozdělíme na 4 díly. Každý zvlášť vyválíme a přitom se snažíme, aby vznikl dlouhý, úzký pás. Ten potřeme sněhem a posypeme kokosem nebo oříšky. Pak zarolujeme do dlouhého válečku a nakrájíme na kousky asi 1,5 cm široké. Šišmáky tak jak jsou - nastojato - naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dorůžova v rozehřáté troubě.

Upečené šišmáky necháme vychladnout a poté je obalíme v moučkovém cukru.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Šišmáky

    Celkový počet komentářů: 2

    • Renča
      Renča

      Šišmáky tak jak jsou - nastojato - naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dorůžova v rozehřáté troubě.

      24.06.2008 14:10:57

    • Evangelina
      Evangelina

      mě zaujaly. Mám takové věci ráda. Jen nevím, jestli jsem to dobře pochopila. Z válečku se nakrájí jakoyb malé roládky a ty se pečou položené naplocho?

      24.06.2008 13:44:50

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Šišmáky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.