Jednoduchý sirup z květů černého bezu, který pomáhá při nachlazení.
2000 ml | voda |
2000 g | cukr krupice |
80 g | kyselina citronová |
15 ks | květ černého bezu |
Vodu převaříme a necháme zcela vychladnout. Nalijeme do uzavírací nádoby. Ve vodě rozmícháme kyselinu citronovou a přidáme květy koziček bez tuhých stonků. Uzavřeme a necháme 24 hodin louhovat. Pak přecedíme a nasypeme cukr (nevaříme), občas promícháme a po rozpuštění cukru (asi tak 30, ale lépe 40 minut) nalijeme do tmavých sklenic. Sirup z koziček uchováváme v chladnu.
Bezové květy v kuchyni: Zkuste recept na domácí bezovou limonádu
Bezová květenství jsou snadno dostupná a lze z nich připravit široké spektrum (nejen) nápojů. Dnes to bude osvěžující voňavá bezová limonáda. FOTORECEPT vše usnadní.
autor Renata Hřebíčková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena