reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sirup z černého bezu

Domácí sirup je jednou z možností, jak zpacovat květy černého bezu.


  • 3,0

    590×

    3 590
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Čerstvě natrhané květy namočíme do vody a necháme stát 24 hodin. Druhý den je scedíme, do vylouhované šťávy přidáme cukr a mícháme, aby se rozpustil. Nevaříme!


Nakonec přidáme kyselinu citronovou, rozlijeme do vypařených lahví a uzavřeme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Sirup z černého bezu

    Celkový počet komentářů: 8
    • Šmodrcha
      Šmodrcha

      Alternativa

      Dělám jinak.
      Uvařím vodu (0,8-1l) s cukrem (1kg), až se cukr rozpustí tak odstavím a do horké cukrové vody dám čerstvé neoplachované (s pylem) bezové květy s co nejmenšími stopkami (20 květenství cca) a ve sklepě nechám 48 hodin. Poté vyndám květy, přecedím a přivedu těsně k varu - hned poté vypínám, dál nevařím. Přidám čerstvou šťávu z jedné limetky nebo citronu. Už horké plním do lahví. Přidám nahoru pod víčko pár kapek alkoholu (vodka, rum), kvůli konzervaci. Uchovávám v chladu, občas zkontroluji, zda nekvasí (nekvasí, kdyby ano, povolím uzávěr a pustím tam vzduch a uzavřu), do konce prázdnin se nezkazí. Dál nevím, protože do září nikdy nevydrží, vypije se.

      01.07.2015 13:18:10

      • Jarmila
        Jarmila

        Re: Alternativa

        Ja ho delala poprve, ale je bezvadny, tim zaparenim sirup ztraci vitaminy. Nejlepsi je ten puvodni recept, vune - no pohadka...manzel ho vypil cely skoro sam. Pridaval si do nej I ´rum´... no jo , chlap, ze?

        02.07.2015 10:49:35

    • Marek
      Marek

      Zapařené?

      jak jako ZAPAŘENÉ???.............sem začátečník

      26.05.2014 16:09:49


    • mirda
      mirda

      bezmasí řízek

      bezoví květ opláchnem,osolíme trošku opepříme apposipem vegetou obalíme jak řizek trojboj.pak už jen osmahnem a podáme znovím bramborema zel.salátem dobrou chut

      28.05.2011 22:51:33

    • Danča1
      Danča1

      Sirup z bezinek

      Tak toho sirupu děláme každy rok několik dávek. JE SUPER.

      16.04.2010 19:58:56

    • Kaite
      Kaite

      Dobrý den.Asi jsem udělala chybu,při dělání sirupu z bezu.Nepřevařila jsem vodu,nic o tom nebylo uvedeno.Mám to převařit tedˇ?Neztratí to vitamíny? Děkuji.K

      17.06.2006 18:32:28

      • Ivan
        Ivan

        Ano, máte pravdu, voda by se měla nejprve převařit a nechat vychladnout. Na druhou stranu by se myslím nemělo nic stát, pokud jste tak neudělala. Vitamíny se převařením ztratí, ale něco asi zůstane, protože řada receptů na bezovou šťávu je včetně vaření ...

        25.05.2007 19:51:06


    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Sirup z černého bezu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.