reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sírovec v kari omáčce

Perfektní omáčka, která je hotová za chvilku.


  • 4,2

    10×

    4,2 10
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Postup přípravy

Houby (sírovec obyčejný) očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Oloupaný česnek prolisujeme.

V pánvi na rozpáleném másle či sádle osmahneme cibulku dozlatova. Přidáme nakrájené houby a lehce osmahneme. Dusíme doměkka. Přidáme sůl, prolisovaný česnek, smetanu ke šlehání a kari koření. Kdo má rád ostřejší, může přidat černý mletý pepř. Sírovec v kari omáčce zahustíme hladkou moukou a necháme krátce projít varem.

Sírovec v kari omáčce podáváme s rýží, knedlíkem nebo těstovinami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Sírovec v kari omáčce

    Celkový počet komentářů: 1

    • nedka
      nedka

      Sírovec žlutooranžový,

      je málo známá houba, ale věřte mi lidičky, chuťově je znamenitá, srovnatelná s kuřecím masem. Dělala jsem před pár dny a nemohla jsem si je vynachválit. Houba roste na kmenech stromů a nejchutnější je prý ze švestky. Nedá se zaměnit s žádnou jedovatou, nebo nejedlou houbou. Před obalením, nebo jiným zpracováním, doporučuji povařit v ve vodě se solí, nebo bujónem.

      23.09.2013 09:06:12


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Sírovec v kari omáčce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.