reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Široké fazolové lusky na másle nebo na slanině

Rychlá zeleninová příloha k masu nebo k rybě.


  • 4,6

    15×

    4,6 15
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 657 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 729 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Postup přípravy

Široké fazolové lusky očistíme a nakrájíme na kosočtverce. Povaříme je v osolené vodě s trochou cukru a másla bez poklice al dente. To trvá 7 - 10 minut. Nedáváme moc vody. Stačí, když fazolky jsou právě potopené.

Mezitím rozpustíme v pánvi máslo a pokud chceme, opečeme na něm ještě nadrobno nakrájenou anglickou slaninu dokřupava. Uvařené fazolky slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme je krátce odkapat. Pak je vložíme do pánve, přidáme čerstvý tymián a opatrně promícháme.

Široké fazolové lusky na másle nebo na slanině podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu. Pro vegetariány vynecháme slaninu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Široké fazolové lusky na másle nebo na slanině

    Celkový počet komentářů: 2

    • 2905
      2905

      Výtečný recept, ale..

      ..širší fazolky jsem neviděla několik let, asi málo sleduji sortiment, polepším se, když seženu, uvařím :)

      13.04.2010 10:13:25

    • hokuspokus
      hokuspokus

      Široké fazolky jsou měkkčí a snad lehčeji stravitelné než úzké. Jsou i rychleji uvařené. My je máme rádi s bílou rybou (mořský ďas, treska, halibut, candát a pod.) a novými bramborami. Hodí se ale právě tak k masu, především jehněčímu.

      05.04.2010 14:15:01


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Široké fazolové lusky na másle nebo na slanině

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.