reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Široké fazolové lusky na másle nebo na slanině

Rychlá zeleninová příloha k masu nebo k rybě.


  • 4,6

    15×

    4,6 15
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 548 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Široké fazolové lusky očistíme a nakrájíme na kosočtverce. Povaříme je v osolené vodě s trochou cukru a másla bez poklice al dente. To trvá 7 - 10 minut. Nedáváme moc vody. Stačí, když fazolky jsou právě potopené.

Mezitím rozpustíme v pánvi máslo a pokud chceme, opečeme na něm ještě nadrobno nakrájenou anglickou slaninu dokřupava. Uvařené fazolky slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme je krátce odkapat. Pak je vložíme do pánve, přidáme čerstvý tymián a opatrně promícháme.

Široké fazolové lusky na másle nebo na slanině podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu. Pro vegetariány vynecháme slaninu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Široké fazolové lusky na másle nebo na slanině

    Celkový počet komentářů: 2

    • 2905
      2905

      Výtečný recept, ale..

      ..širší fazolky jsem neviděla několik let, asi málo sleduji sortiment, polepším se, když seženu, uvařím :)

      13.04.2010 10:13:25

    • hokuspokus
      hokuspokus

      Široké fazolky jsou měkkčí a snad lehčeji stravitelné než úzké. Jsou i rychleji uvařené. My je máme rádi s bílou rybou (mořský ďas, treska, halibut, candát a pod.) a novými bramborami. Hodí se ale právě tak k masu, především jehněčímu.

      05.04.2010 14:15:01


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Široké fazolové lusky na másle nebo na slanině

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.