reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Široké fazolové lusky na másle nebo na slanině

Rychlá zeleninová příloha k masu nebo k rybě.


  • 4,6

    15×

    4,6 15
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Široké fazolové lusky očistíme a nakrájíme na kosočtverce. Povaříme je v osolené vodě s trochou cukru a másla bez poklice al dente. To trvá 7 - 10 minut. Nedáváme moc vody. Stačí, když fazolky jsou právě potopené.

Mezitím rozpustíme v pánvi máslo a pokud chceme, opečeme na něm ještě nadrobno nakrájenou anglickou slaninu dokřupava. Uvařené fazolky slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme je krátce odkapat. Pak je vložíme do pánve, přidáme čerstvý tymián a opatrně promícháme.

Široké fazolové lusky na másle nebo na slanině podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu. Pro vegetariány vynecháme slaninu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Široké fazolové lusky na másle nebo na slanině

    Celkový počet komentářů: 2

    • 2905
      2905

      Výtečný recept, ale..

      ..širší fazolky jsem neviděla několik let, asi málo sleduji sortiment, polepším se, když seženu, uvařím :)

      13.04.2010 10:13:25

    • hokuspokus
      hokuspokus

      Široké fazolky jsou měkkčí a snad lehčeji stravitelné než úzké. Jsou i rychleji uvařené. My je máme rádi s bílou rybou (mořský ďas, treska, halibut, candát a pod.) a novými bramborami. Hodí se ale právě tak k masu, především jehněčímu.

      05.04.2010 14:15:01

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Široké fazolové lusky na másle nebo na slanině

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.