reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Šípková omáčka

Šípková omáčka

Netradiční omáčka z čerstvých šípků je nejlepší ke zvěřině. Recept je trochu složitější.


  • 3,0

    913×

    3 913
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience



Energetická hodnota

487 kJ / 116,5 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Šípky zbavíme stopek a okvětí. Rozpůlíme je, odstraníme jádřince i s chloupky a důkladně promyjeme studenou vodou. Potom je uvaříme ve vodě doměkka. Nakonec šípky rozmixujeme na protlak.

Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, zředíme ji vývarem a vmícháme šípkový protlak, červené víno, hřebíček, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru. Podle chuti omáčku osolíme a osladíme. Za stálého míchání ji přivedeme k varu. Po chvíli stáhneme plamen a šípkovou omáčku necháme už jen probublávat. Získáme tak sametovou šípkovou omáčku.

Šípkovou omáčku podáváme k vysoké, pernaté a černé zvěřině.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Šípková omáčka

    Celkový počet komentářů: 6
    • Helča
      Helča

      Komentář k receptu Šípková omáčka

      Já tedy nevím jak má správně chutnat, ale podle tohoto receptu nám chutnala moc! Děkujeme :)

      02.11.2016 14:51:04

    • Karel Šíp
      Karel Šíp

      Vše jsme dělali podle receptu a luxus, rozumbradi :D

      17.10.2015 22:26:01

    • Peter
      Peter

      Marmelada moze byť, ale podla mojho nazoru s cerstvych sipok je omačka lepsia. Hlavne co by som rad povedal, nerobte bielu omacku, naco, proste spravte redukciu vody a mate vybornu velmi koncentrovanu chut sipok a omačka vyzera lepsie, farebnejsie.

      25.10.2010 21:59:48

    • Hasič
      Hasič

      Není třeba z šípků odstraňovat jadřince. Pouze je zbavíme stopek a okvětí, rozpůlíme, omyjeme a uvaříme. Po rozmixování protlak propasírujeme a zrníčka odstraníme. PS: chloupky se rozvaří

      15.10.2005 12:06:21

    • janca
      janca

      použijte pár lžic šípkové marmelády místo pracného dělání omáčky z čerstvých šípků

      27.09.2005 15:51:25

    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Šípková omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.