reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Energetická hodnota

487 kJ / 116,5 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Šípky zbavíme stopek a okvětí. Rozpůlíme je, odstraníme jádřince i s chloupky a důkladně promyjeme studenou vodou. Potom je uvaříme ve vodě doměkka. Nakonec šípky rozmixujeme na protlak.

Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, zředíme ji vývarem a vmícháme šípkový protlak, červené víno, hřebíček, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru. Podle chuti omáčku osolíme a osladíme. Za stálého míchání ji přivedeme k varu. Po chvíli stáhneme plamen a šípkovou omáčku necháme už jen probublávat. Získáme tak sametovou šípkovou omáčku.

Šípkovou omáčku podáváme k vysoké, pernaté a černé zvěřině.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Komentáře k receptu Šípková omáčka

Celkový počet komentářů: 6
  • Helča
    Helča

    Komentář k receptu Šípková omáčka

    Já tedy nevím jak má správně chutnat, ale podle tohoto receptu nám chutnala moc! Děkujeme :)

    02.11.2016 14:51:04

  • Karel Šíp
    Karel Šíp

    Vše jsme dělali podle receptu a luxus, rozumbradi :D

    17.10.2015 22:26:01

  • Peter
    Peter

    Marmelada moze byť, ale podla mojho nazoru s cerstvych sipok je omačka lepsia. Hlavne co by som rad povedal, nerobte bielu omacku, naco, proste spravte redukciu vody a mate vybornu velmi koncentrovanu chut sipok a omačka vyzera lepsie, farebnejsie.

    25.10.2010 21:59:48

  • Hasič
    Hasič

    Není třeba z šípků odstraňovat jadřince. Pouze je zbavíme stopek a okvětí, rozpůlíme, omyjeme a uvaříme. Po rozmixování protlak propasírujeme a zrníčka odstraníme. PS: chloupky se rozvaří

    15.10.2005 12:06:21

  • janca
    janca

    použijte pár lžic šípkové marmelády místo pracného dělání omáčky z čerstvých šípků

    27.09.2005 15:51:25

Nalezeno receptů: 6

Přidat příspěvek k receptu Šípková omáčka