Šípková omáčka

45 min | omáčka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 228542x
Netradiční omáčka z čerstvých šípků je nejlepší ke zvěřině. Recept je trochu složitější.
Komentáře receptu 6


Postup přípravy receptu

Šípky zbavíme stopek a okvětí. Rozpůlíme je, odstraníme jádřince i s chloupky a důkladně promyjeme studenou vodou. Potom je uvaříme ve vodě doměkka. Nakonec šípky rozmixujeme na protlak.

Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, zředíme ji vývarem a vmícháme šípkový protlak, červené víno, hřebíček, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru. Podle chuti omáčku osolíme a osladíme. Za stálého míchání ji přivedeme k varu. Po chvíli stáhneme plamen a šípkovou omáčku necháme už jen probublávat. Získáme sametovou omáčku.

Šípkovou omáčku podáváme k vysoké, pernaté a černé zvěřině.

autor receptu:

Šípková omáčka

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Šípková omáčka - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 487 kJ / 116,5 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Šípková omáčka

Recept se nachází v 64 kuchařkách
zjirousek
Omáčky 435 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3482 receptů
kat.simk
Omáčky 105 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Šípková omáčka

Celkový počet komentářů u receptu: 6
  • Komentář k receptu Šípková omáčka Helča 02.11.2016 14:51:04

    Já tedy nevím jak má správně chutnat, ale podle tohoto receptu nám chutnala moc! Děkujeme :)

  • názor Karel Šíp 17.10.2015 22:26:01

    Vše jsme dělali podle receptu a luxus, rozumbradi :D

  • Peter 25.10.2010 21:59:48

    Marmelada moze byť, ale podla mojho nazoru s cerstvych sipok je omačka lepsia. Hlavne co by som rad povedal, nerobte bielu omacku, naco, proste spravte redukciu vody a mate vybornu velmi koncentrovanu chut sipok a omačka vyzera lepsie, farebnejsie.

  • marmeláda janca 27.09.2005 15:51:25

    použijte pár lžic šípkové marmelády místo pracného dělání omáčky z čerstvých šípků

  • Šípky Hasič 15.10.2005 12:06:21

    Není třeba z šípků odstraňovat jadřince. Pouze je zbavíme stopek a okvětí, rozpůlíme, omyjeme a uvaříme. Po rozmixování protlak propasírujeme a zrníčka odstraníme. PS: chloupky se rozvaří

Celkový počet komentářů: 6
Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Šípková omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Co je to sněžná slepota?

    Co je to sněžná slepota?

    Pojem sněžná slepota zná asi každý, kdo byl někdy v zimě na horách. Tento zdravotní problém způsobují zvýšené a velmi intenzivní účinky slunečního UV záření, díky kterým dochází k zánětu oční rohovky a spojivky. Provází jej slzení, bolest očí a hlavy, která trvá nejméně 6 až 8 hodin.

  • Plíseň nehtů trápí čtvrtinu Čechů. Jak jí předejít?

    Plíseň nehtů trápí čtvrtinu Čechů. Jak jí předejít?

    Zima je ideálním obdobím pro vznik plísní na pokožce a nehtech nohou. Vlhká uzavřená obuv, neprodyšné ponožky, veřejné sauny a koupaliště, kde trávíme volný čas, ale také koberec u sousedů, které jsme o Vánocích navštívili, mohou být příčinou vzniku mykotických chorob.




přidat nový recept