reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Silvestrovský ovar s vejmrdou - křen s jablky

Klasický recept na ovar z vepřového masa s chuťově výrazným jablečným křenem.


  • 4,6

    11×

    4,6 11
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nálev

podle potřeby

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 621 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 878 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 625 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 706 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

16. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

15. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 581 hodnocení

Videorecept: Kuřecí prsa plněná sýrem

15. 1. 2020

Postup přípravy

Vepřové maso (koleno, plec, hlava) den předem naložíme do láku - 50 g pragandy (rychlosůl) na litr vody. Maso musí být celé ponořené.

Druhý den před přípravou maso opláchneme ve studené vodě, vložíme do hrnce, zalijeme čistou vodou, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, česnek, celou cibuli, očištěnou kořenovou zeleninu (celer, petržel, mrkev) a už nesolíme. Dosolit můžeme po uvaření.

Ovar vaříme 1,45 hodiny na mírném ohni.

Než se maso uvaří, nastrouháme křen a v misce lehce spaříme vývarem. Přistrouháme jablko, osolíme a podle chuti směs okyselíme, nebo přisladíme.

Silvestrovský ovar s vejmrdou - křen s jablky ihned podáváme s chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Silvestrovský ovar s vejmrdou - křen s jablky

    Celkový počet komentářů: 2

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Silvestrovský ovar s vejmrdou - křen s jablky

      já křen nespařuji,přijde nám,že tak je ostřejší,vejmrdu jsem dělala na Silvestra po hodně letech,měla úspěch,kdo neznáte zkuste

      04.01.2015 17:47:00

      • alex
        alex

        Re: Komentář k receptu Silvestrovský ovar s vejmrdou - křen s jablky

        Já osobně bych nespařoval,určitě je ostřejší,ale manželka je jiného názoru.Takhle připravoval křen můj otec a to je už 50 let a já ho občas dělám.Otec vždy říkal,že křen je nejlepší od hnoje má správný říz.

        04.01.2015 21:33:24


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Silvestrovský ovar s vejmrdou - křen s jablky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.