reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Silvestrovské masové kapsičky

Recept na tradiční portugalské masové kapsičky, které jsou skvělé ke každé příležitosti a především na sváteční stůl.


  • 0

    0 0
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

náplň 1

náplň 2

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 817 hodnocení

Recept na kmínový chléb z domácí pekárny krok za krokem

23. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 536 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Postup přípravy

Masové kapsičky jsou podle tradičního receptu poněkud náročné na přípravu, mohou proto zabrat více času, ale chuťově vám tu práci vynahradí. 

Příprava těsta

Budeme potřebovat 400 g mouky, 60 g margarínu,1 kousek citronu, špetku soli a 650 ml vody. Vodu přivedeme k varu v hrnci spolu s citronovou kůrou, tu poté vyndáme a vsypeme mouku, sůl a margarín. Vše mícháme a za stálého míchání zahříváme, dokud se nevytvoří koule, která se přestane lepit na stěny. Za tepla těsto vyndáme a na pomoučněném vále prohněteme, necháme odpočívat a vychladnout. Poté znovu prohněteme, aby těsto mělo jemnější konzistenci. Vyválíme plát, z kterého pomocí větší sklenice nebo hrnku vykrajujeme kola, která pak plníme masovou směsí a zatlačíme po okrajích (do tvaru půlměsícové kapsy).

Masová směs k plnění

50 g margarínu
2 nakrájené cibule
2 stroužky česneku
1 rajský protlak
30 g jemně nasekané slaniny
30 g jemně nakrájeného chorizo
1 bobkový list
500 g mletého masa

Cibuli a česnek osmažíme na pánvi a postupně přidáváme ostatní ingredience, až se směs spojí.

Druhá směs

70 g margarínu
80 g mouky
625 ml mléka
nakrájená petrželka 
citronová šťáva 
sůl 
pepř 
muškátový oříšek 

Tuto směs opět připravíme smažením na pánvi a postupně přidáváme už připravenu směs masovou. Necháme mírně vychladnout a plníme kapsičky připravené z těsta.

Nakonec silvestrovské masové kapsičky obalujeme v klasickém trojobalu, může postačit i vejce a strouhanka.

Masové kapsičky smažíme ve vyšší vrstvě oleje a podáváme teplé či studené, s domácí tvarohovou majonézou, chilli omáčkou nebo česnekovým dipem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Silvestrovské masové kapsičky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.