reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

náplň

podle chuti

podle potřeby

Postup přípravy

Vepřovou pečeni bez kosti očistíme. Seřízneme ji tak, abychom získali co největší plát masa, který naklepeme paličkou. Ten potom ořízneme do tvaru obdélníku. Z odřezků bychom měli získat asi 300 - 400g masa, které umeleme nebo jemně usekáme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky.

Připravíme si náplň. Umleté maso spojíme s vejcem, vmícháme cibuli, česnek, bylinky a podle chuti osolíme a okořeníme pálivou paprikou, pepřem a kmínem.

Naklepaný plát masa osolíme a potřeme ostrou hořčicí. Doprostřed urovnáme náplň a okraje rolády sešijeme nití.

Roládu pečeme velmi pomalu za častého potírání vepřovým sádlem. Z hotové rolády odstraníme nitě a necháme ji vychladnout.

Silvestrovskou roládu servírujeme studenou a nakrájenou na plátky. Zdobíme domácí tvarohovou majonézou, ochucenou chilli paprikou nebo česnekem. Podáváme se sterilovanou, popřípadě čerstvou zeleninou a pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Silvestrovská vepřová roláda

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1

Přidat příspěvek k receptu Silvestrovská vepřová roláda