reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Silvestrovská vepřová roláda

Silvestrovská vepřová roláda

Silvestrovskou roládu z vepřového masa podáváme studenou se zeleninou a ochucenými majonézovými dipy.


  • 4,1

    79×

    4,1 79
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 776 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem

14. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 732 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 821 hodnocení

Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

13. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 778 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 675 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Postup přípravy

Vepřovou pečeni bez kosti očistíme. Seřízneme ji tak, abychom získali co největší plát masa, který naklepeme paličkou. Ten potom ořízneme do tvaru obdélníku. Z odřezků bychom měli získat asi 300 - 400g masa, které umeleme nebo jemně usekáme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky.

Připravíme si náplň. Umleté maso spojíme s vejcem, vmícháme cibuli, česnek, bylinky a podle chuti osolíme a okořeníme pálivou paprikou, pepřem a kmínem.

Naklepaný plát masa osolíme a potřeme ostrou hořčicí. Doprostřed urovnáme náplň a okraje rolády sešijeme nití.

Roládu pečeme velmi pomalu za častého potírání vepřovým sádlem. Z hotové rolády odstraníme nitě a necháme ji vychladnout.

Silvestrovskou roládu servírujeme studenou a nakrájenou na plátky. Zdobíme domácí tvarohovou majonézou, ochucenou chilli paprikou nebo česnekem. Podáváme se sterilovanou, popřípadě čerstvou zeleninou a pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Silvestrovská vepřová roláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.