reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Silný vývar z hovězí oháňky

Recept na chutný silný vývar připravený z hovězí oháňky.


  • 2,8

    13×

    2,8 13
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 776 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 008 hodnocení

Poctivá domácí zmrzlina: Jogurtová s borůvkami chutná božsky!

15. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 732 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 822 hodnocení

Vychutnejte si Vietnam: Úžasná polévka Pho bo krok za krokem

15. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem

14. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 778 hodnocení

Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

13. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 675 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Postup přípravy

Hovězí chvost rozsekneme na jednotlivé kusy, opatrně odstraníme úlomky kostí, omyjeme, osušíme a opečeme z obou stran na oleji, na kterém opečeme do hněda i velkou cibuli rozkrojenou příčně na polovinu. Přitom na očištěné cibuli ponecháme spodní slupku. Tímto způsobem částečně zabráníme vysrážení bílkovin na povrchu a vývar získá krásnou zlatou barvu.

Všechno vložíme do velkého hrnce, přidáme celé nové koření, celý černý pepř, bobkové listy, sůl, petrželovou nať - 4 větvičky, očištěnou mrkev, petrželový kořen a celer. Zalijeme 4 litry studené vody a nepřikryté táhneme pomalým sotva znatelným varem na nejnižším plameni celých 7 hodin, přitom obsah nemícháme a průběžně sbíráme malé množství tvořící se pěny.

Hovězí vývar odstavíme, sebereme většinu tuku z povrchu, vybereme obsah na talíř, vývar přecedíme přes husté síto s plátnem do jiného hrnce a přivedeme do varu. Z částečně vychladlé hovězí oháňky obereme krásné lahodné maso, které pokrájíme příčně přes vlákna, vložíme do vývaru spolu s pokrájenou zeleninou.

Zavářku uvaříme zvlášť v troše vývaru, vybereme, vložíme do talířů a přelijeme horkým vývarem s masem a zeleninou, posypeme posekanou petrželovou natí a servírujeme.
Tentokrát jsem použila krupicové halušky, výborné jsou i domácí nudle.

Silný vývar z hovězí oháňky podáváme samotný nebo s pečivem podle chuti. Jde o velmi chutný, silný a voňavý vývar z hovězí oháňky, který se vám odmění úžasnou chutí a léčivými účinky za trpělivost při dlouhém vaření. Čistý vývar můžeme zmrazit.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Silný vývar z hovězí oháňky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.