1 stroužek | česnek | |
sůl | ||
4 ks | rajče | |
1 lžíce | kapary | |
4 listy | bazalka | |
1 lžíce | ocet balsamico | |
5 lžic | olivový olej | |
1 lžíce | citronová šťáva | |
mletý černý pepř | ||
1 ks | paprika červená | |
1 ks | paprika žlutá | |
4 ks | sušená rajčata | |
2-4 ks | ančovička | |
1 hrst | čerstvé bylinky |
Papriky rozkrojíme na poloviny, zbavíme je jádřinců a semínek a slupkou nahoru je dáme pod gril (do trouby), aby se opekly. Pak je dáme do igelitového pytlíku spařit a nakonec z nich stáhneme slupku. Z paprik nakrájíme proužky. Papriky můžou zůstat i se slupkou. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky.
Proužky paprik opečeme na pánvi, aby změkly a necháme je vychladnout. Sušená rajčata nakrájíme na kousky. Čerstvá rajčata zbavíme měkkých středů se zrníčky. a nakrájíme je na plátky.
Připravíme si zálivku. Smícháme olej, ocet, citronovou šťávu a nasekané bylinky. Chuť a bylinky záleží na nás. Takže sůl a pepř podle naší chuti. Se solí ovšem pozor, protože kapary jsou poměrně slané.
Smícháme papriky, oboje rajčata a kapary. Salát rozdělíme do dvou misek (2 porce) , posypeme plátky česneku, ančovičkami , lístky bazalkou a nakonec jej zalijeme zálivku.
Salát můžeme ihned podávat.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena