reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1347 kJ / 321,7 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 222 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 706 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Postup přípravy

Do sklenice s polovinou teplé vody a lžičkou cukru rozdrobíme a rozmícháme kvasnice. Prosejeme mouku a do středu vlijeme vyběhnutý kvásek, zbytek vody a sůl. Sůl nedáme přímo na kvásek.

Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme a necháme vykynout do zdvojnásobení. Těsto vyválíme a vykrajujeme proužky asi 3 cm široké a 15 cm dlouhé. Necháme dalších 20 minut kynout.

Sgabei smažíme v arašídovém nebo olivovém oleji na smažení pěkně dozlatova z obou stran a ukládáme na ubrousek, ať je zbavíme přebytečného oleje.

Sgabei podáváme teplé jako výbornou chuťovku. Sgabei můžeme dělat i plněné oblíbenými uzeninami, bylinkami nebo podávat na sladko.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Sgabei

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.