reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sezamová pasta - tahini

Vyzkoušejte recept na moc dobrou a zároveň na přípravu snadnou domácí sezamovou pastu - tahini.


  • 0

    0 0
  • 10 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejdříve si opečeme světlá sezamová semínka na suché pánvi. Semínka opékáme jen chvilku, aby pasta byla světlá, pro výraznější chuť můžeme opéct semínka o něco déle, pasta bude tmavší.

Opečená semínka nasypeme do mixéru, přidáme dvě lžíce olivového oleje, půl lžíce oleje sezamového (lze vynechat) a začneme mixovat. Postupně přidáváme další lžíce olivového oleje, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Já jsem tahini pastu udělala polotekutou, pokud chceme sezamovou pastu hustší, tak dáme oleje méně . Občas musíme mixér zastavit, setřít ze stěn hmotu a pokračovat v mixování.

Hotovou sezamovou pastu necháme vychladnout a nalijeme do uzavíratelný nádoby. Trvanlivost netuším, nedělám jí moc, tak stihnu spotřebovat.

Tahini pasta je výborná na přípravu hummusu, hodí se do různých dipů a dá se z ní udělat také zálivka na salát.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Sezamová pasta - tahini

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.