Semifreda s jahodovou náplní

2 h 30 min | dezert | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 3732x
Vynikající a jednoduché řezy pro slavnostní příležitost. Recept na dezert s čerstvými jahodami.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a ještě malou chvilku šleháme. Těsto dáme upéct na vymazaný a moukou vysypaný plech. Po upečení necháme vychladnout a pak vykrajujeme formičkou na semifreda. Vykrojené kousky můžeme potřít marmeládou.

Do formiček vložíme pásek papíru nebo fólie na boky tak, aby se nám náplň nechytala na stěny, poté do nich vložíme vykrojený kousek těsta Semifreda naplníme jahodovou náplní.

Náplň: Ušleháme rostlinnou šlehačku a přišleháme ztužovač šlehačky podle návodu na sáčku. Můžeme přisladit moučkovým cukrem podle chuti.

Náplň ihned plníme do formiček. Uhladíme a dáme nejméně na 1 hodinu ztuhnout do lednice.

Semifreda s jahodovou náplní po ztuhnutí vyjmeme z formiček a ozdobíme kopečkem šlehačky a čerstvým ovocem. Můžeme doplnit čokoládovými filigránkami.

Dáša K autor receptu:

Semifreda s jahodovou náplní

Počet přidaných receptů: 12

Ingredience

2
slabší recept
8 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Semifreda s jahodovou náplní

Přidat příspěvek k receptu Semifreda s jahodovou náplní
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept