reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na pánvi. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a podusíme.

Zelí promáčkneme, překrájíme a dáme do mísy. Přidáme slaninu s podušenou cibulí, smetanu s rozkvedlanou moukou, dobře promícháme, ochutíme mletým pepřem a přisolíme.

Listové těsto rozválíme, několikrát přeložíme, opět rozválíme na tenký plát, rozložíme na něj připravené zelí a těsto svineme do závinu. Okraje závinu založíme, přeložíme ho na plech, potřeme rozšlehaným vejcem. V předehřáté troubě na 220 °C - 240 °C pečeme selský závin s kysaným zelím dozlatova.

Upečený selský závin s kysaným zelím necháme vychladnout. Pak jej nakrájíme a můžeme podávat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Selský závin s kysaným zelím

    Celkový počet komentářů: 1

    • janes
      janes

      Selský závin

      Perfektní doma sklidil obrovsky úspěch.

      11.02.2018 14:59:06

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Selský závin s kysaným zelím

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.