reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Sele na rožni

Celkový počet komentářů: 23
  • Martin
    Martin

    Komentář k receptu Sele na rožni

    co já ještě dělám že seleti do břicha zašiju zeleninu (brambory, mrkev, celer, nať libečku, cibuli atd.) v alobalu prase griluju dýl a prakticky ho v něm uvařím, pak mimo oheň alobal sundám a předrátuju to aby nic nespadlo do ohně a dám spátky celé do grilu a udělám kůrčičku. jak je kůrčička hotová tak sele sundám z ohně, otebřu břicho, zelenina vypadne na plech a sele porcuju. prase už pak na gril nevracím protože je udělané až ke kosti a zelenina se sní jako příloha k masu :) je dobré sele trochu pomazat sádlem před tím než se dá do alobalu, alobal se pak nestihne přilepit ke kůži než si sele pustí samo svůj tuk.

    01.08.2017 12:58:55

  • Šárka
    Šárka

    Komentář k receptu Sele na rožni

    Chápu, že se maso jíst má, ale nepřipadá vám, že jíst selátko už je trochu moc? Nepřemýšleli jste někdy nad tím, že sice je to v česku normální, ale že pořád je to " dítě " od prasátka? Možná si budete myslet, že jsem blázen a trochu moc přecitlivělá a možná to i tak je...ale mě to opravdu nepřipadá úplně normální jíst tak malé prasátko. Bohužel jsou pro některé lidi pořád duležitější chutě.

    12.04.2017 14:13:07

    • hynek87
      hynek87

      Re: Komentář k receptu Sele na rožni

      Počítám, že telecí řízek, grilované kuře, vajíčka nebo kaviár vám nevadí. Jestli nebudete tak trochu pokrytec.

      12.04.2017 15:42:30

  • Šárka
    Šárka

    Komentář k receptu Sele na rožni

    Chápu, že se maso jíst má, ale nepřipadá vám, že jíst selátko už je trochu moc? Nepřemýšleli jste někdy nad tím, že sice je to v česku normální, ale že pořád je to " dítě " od prasátka? Možná si budete myslet, že jsem blázen a trochu moc přecitlivělá a možná to i tak je...ale mě to opravdu nepřipadá úplně normální jíst tak malé prasátko. Bohužel jsou pro některé lidi pořád duležitější chutě.

    12.04.2017 14:12:40

    • hynek87
      hynek87

      Re: Komentář k receptu Sele na rožni

      Počítám, že telecí řízek, grilované kuře, vajíčka nebo kaviár vám nevadí. Jestli nebudete tak trochu pokrytec.

      12.04.2017 15:42:59

  • Dušan
    Dušan

    Komentář k receptu Sele na rožni

    Ahoj, zítra griluju prasátko a nejlepší recept najdu od Bánovjana :-). Jsem nevěděl, že jsi takový kuchař :-).
    Hynku, co myslíš, zabalit do alobalu nebo ne?

    16.05.2013 22:25:42

    • hynek87
      hynek87

      Re: Komentář k receptu Sele na rožni

      Zabal ho do alobalu. Dokud je zabalené, nemusíš moc hlídat oheň a nespálíš mu kůžičku. Ale pozor, alobal musíš pořádně ovázat drátkem. Pokud se ti začne rozbalovat, je to v pr………. Tak ať se vám daří, a budu rád, když sem přidáš nějakou fotku. Ať vím, jak to u vás vypadalo a jak se vám dařilo. H.

      17.05.2013 04:39:53

  • Hynek
    Hynek

    Dobrý den, omlouvám se všem kteří si psaly o rožeň, za to že jsem se jim neozval. Pracoval jsem na prototypu a už je na světě. Fotky najdete na : Centrum-Xchat-hynek87-fotografie-gril rožeň. Časem se pokusím přidat inějaký jednoduchší plánek i smírama. Tímto jsem splnil to co jsem slibil a doufám, že budete spokojeni. Děkuji za příspěvky a budu vděčný za každý další. Hynek

    05.08.2007 21:49:57

  • Labužník
    Labužník

    Dost dobrý

    Dost dobrý recept. Perfektně načasovaný. Dávám plný počet hvězdiček

    27.04.2007 17:32:51

  • Petr
    Petr

    Recept na sele je pefektní a podrobně rozepsaný postup se mi velmi zamlouvá. Mám malou prozbičku, která se netýká přimo vaření, ale přímo sním souvisí. Nemáte někdo k dispozici plánék nebo alespoň nějaký náčrtek rožně, na kterém budou míry??? Jestli mi chce někdo pomoct, budu mu vděčný. Předem děkuji Petr.

    27.04.2007 17:24:01

  • Habaděj
    Habaděj

    Mmmmm - mám těch selátek (i jehňat) "na svědomí" hodně, ale už jen samotné čtení podobné receptury mi spolehlivě přivodí mohutný Pavlovův recept. Ale abych jen neslintal :) - jeden machr kuchař a řezník mi vždycky doporučil (zvlášť pokud nám prasátko trochu narostlo) zabalit nejprve už napíchnuté sele do dvojitého alobalu, nejlépe technického, dobře převázat vázacím drátem a rožnit tak 3-4 hodinky nejprve zabalené. Maso se krásně podusí a od kosti změkne. A pak už jen rozbalit a následuje popisovaná klasika, kdy se dodělá kůrka. Mám to x-krát vyzkoušené, funguje to. Uff, to jsem se namlsal: už asi vím, jaký bude program na víkend.

    24.04.2007 11:59:58

Nalezeno receptů: 23

Přidat příspěvek k receptu Sele na rožni

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.