reklama
hledat uživatel
       

Sekaná ze zajíce

Trochu jiná sekaná podle výborného receptu Zdeňka Pohlreicha.


  • 5,0

    5 3
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nakrájený toastový chleba zalijeme mlékem a necháme nasát. Zaječí maso očistíme a bůček nakrájíme na kostky. Dáme do mísy spolu s namočeným chlebem, ze kterého jsme vymačkali přebytečné mléko, osolíme a opepříme. Směs umeleme a přidáme slaninu, vejce a majoránku. Zaprášíme troškou mouky a pomocí rukou vypracujeme směs.

Na rozehřátém olivovém oleji opečeme jednu zkušební placičku a pokud je třeba, tak směs ještě dochutíme solí a pepřem.

Pekáček vysteleme pečícím papírem, podlijeme vodou a vložíme na něj vytvarovanou sekanou. Pečeme ze začátku na 140 °C, na závěr můžeme teplotu trochu zvýšit, aby se vytvořila kůrka. Během pečení obložíme pekáček nakrájenou cibulí.

Po 45 minutách sekanou vyndáme z trouby, nakrájíme na plátky, polijeme vypečenou šťávou a ozdobíme směsí rajčátek, nasekané petrželky a pečené cibule. Sekanou podáváme s okurkami.

Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Sekaná ze zajíce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.