reklama
hledat uživatel
       

Sekaná z filé

Dobrá sekaná nemusí být jen z masa. Spojením filé, hub a koření můžete vykouzlit chutný oběd.


  • 4,7

    31×

    4,6 31
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

náplň

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Postup přípravy

Filé rozdrobíme, případně namačkáme vidličkou nebo rozmixujeme, osolíme i opepříme. Rohlíky nakrájíme na kostky, přelijeme mlékem a necháme rozmočit. Potom je vymačkáme a promícháme s filé. Přidáme žloutek, zakysanou smetanu, muškátový oříšek, nasekaný kopr, česnek a důkladně promícháme.

Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibulku nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme máslo, přisypeme žampiony i cibuli a krátce orestujeme. Necháme vystydnout. Vajíčka nakrájíme na kostičky a smícháme se žampionovou směsí.

Plát alobalu potřeme máslem, nešetříme, aby nám kůrčička nezůstala na alobalu. Rozetřeme na něj rybí směs, uhladíme a na povrch rozprostřeme žampionovo-vajíčkovou náplň. Pomocí alobalu svineme a dobře uzavřeme konce. Vložíme do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut na 170 °C.

Hotovou sekanou necháme částečně vychladnout, poté z ní odstraníme alobal. Krájíme na plátky a servírujeme s bramborovou kaší sypanou sekanou pažitkou a obložené třeba sterilovanou červenou řepou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Sekaná z filé

    Celkový počet komentářů: 2

    • tamee
      tamee

      Komentář k receptu Sekaná z filé

      tak kopr, nebo petrzelka?

      18.05.2017 13:01:08

    • Elík
      Elík

      V alobalu se mi to všechno vyšťavilo nedrželo po sobě (vodnatá ryba, vodnaté žampiony, co čekat), ale v pekáčku na sekanou paráda!

      02.03.2010 18:50:04


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Sekaná z filé

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.