reklama
hledat uživatel
       

Sekaná z filé

Dobrá sekaná nemusí být jen z masa. Spojením filé, hub a koření můžete vykouzlit chutný oběd.


  • 4,7

    31×

    4,6 31
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

náplň

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 654 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Filé rozdrobíme, případně namačkáme vidličkou nebo rozmixujeme, osolíme i opepříme. Rohlíky nakrájíme na kostky, přelijeme mlékem a necháme rozmočit. Potom je vymačkáme a promícháme s filé. Přidáme žloutek, zakysanou smetanu, muškátový oříšek, nasekaný kopr, česnek a důkladně promícháme.

Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibulku nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme máslo, přisypeme žampiony i cibuli a krátce orestujeme. Necháme vystydnout. Vajíčka nakrájíme na kostičky a smícháme se žampionovou směsí.

Plát alobalu potřeme máslem, nešetříme, aby nám kůrčička nezůstala na alobalu. Rozetřeme na něj rybí směs, uhladíme a na povrch rozprostřeme žampionovo-vajíčkovou náplň. Pomocí alobalu svineme a dobře uzavřeme konce. Vložíme do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut na 170 °C.

Hotovou sekanou necháme částečně vychladnout, poté z ní odstraníme alobal. Krájíme na plátky a servírujeme s bramborovou kaší sypanou sekanou pažitkou a obložené třeba sterilovanou červenou řepou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Sekaná z filé

    Celkový počet komentářů: 2

    • tamee
      tamee

      Komentář k receptu Sekaná z filé

      tak kopr, nebo petrzelka?

      18.05.2017 13:01:08

    • Elík
      Elík

      V alobalu se mi to všechno vyšťavilo nedrželo po sobě (vodnatá ryba, vodnaté žampiony, co čekat), ale v pekáčku na sekanou paráda!

      02.03.2010 18:50:04


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Sekaná z filé

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.