reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sekaná z cizrny a červené čočky

Recept na trochu jinou sekanou - bez masa. Tato je z cizrny, červené čočky a spousty bylinek.


  • 4,0

    4 8
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 882 hodnocení

Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

24. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 710 hodnocení

Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?

23. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 584 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Postup přípravy

Suchou cizrnu přebereme, propláchneme a přes noc ji namočíme do vody. Poté vodu slijeme, doplníme novou a takto připravenou cizrnu uvaříme doměkka (50 - 60 minut). Uvařenou cizrnu rozmixujeme částečně i s vývarem.

Červenou čočku uvaříme doměkka, stačí jí 10 minut. Čočku scedíme a přidáme ji k cizrně. V tuto chvíli přidáme vejce, sůl a pepř podle chuti. Nezapomeneme na pořádnou dávku bylinek - použijeme saturejku, majoránku, petrželku a kari. Nakonec vmícháme i na kostičky nakrájenou cibuli, kterou jsme osmahli na oleji. Směs na sekanou z cizrny a červené čočky podle potřeby zahustíme strouhankou.

Pekáček vymažeme olivovým oleje, napěchujeme zeleninovou směs a povrch potřeme trochou oleje, případně poklademe plátky másla.

Sekanou z cizrny a červené čočky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 - 30 minut.

Sekanou podáváme teplou s různě upravenými vařenými brambory. Je dobrá i studená s chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Sekaná z cizrny a červené čočky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.