reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sekaná se žampiony a kapustou

Můj mlsný jazýček mě nutí k experimentům, předkládám jeden ze svých receptů.


  • 4,5

    19×

    4,5 19
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Postup přípravy

Uzený špek nakrájíme na kostičky a dám na pánev mírně vyškvařit. Do vyškvařeného špeku dáme restovat na polohrubo nakrájenou cibuli. Po orestování necháme cibuli se špekem vychladnout.

Hlávku kapusty očistíme a odstraníme špatné lupeny. Rozřízneme ji na čtvrtky, vyndáme košťál a kapustu nadrobno nakrájíme, dáme do nějaké větší nádoby, ve které budeme všechny ingredience zpracovávat. Dále do nádoby dáme mleté maso, vejce bez skořápek, česnek nadrobno nakrájený, v mléce namočené rohlíky, nadrobno nakrájené listy libečku, osolíme, přidáme kayenský pepř, normální pepř a vychladlou orestovanou cibuli s uzeným špekem. Vše důkladně prohněteme. To vše necháme cca 15 minut odpočinout.

Mezitím očistíme žampiony či jiné hřibovité houby, které nakrájíme na silné plátky a tyto plátky kolmo překrojíme ještě napříč. Můžeme přidat i nohy od hub nakrájené na slabé plátky.
Houby zamícháme do odpočinuté smíchané hmoty a můžeme dělat šišky nebo volně vložit do pekáče. Já pekáč vyložím pečícím papírem, naliji tam trochu vody a nandám smíchanou hmotu, kterou v pekáči urovnám a dlaní namočenou ve vodě vršek budoucí sekané uhladím.

Sekanou se žampiony a kapustou dáme do vyhřáté trouby na 200 °C. Až se začne směs péci, přiklopíme horním dílem pekáče a pečeme cca 1 hodinu. Potom sundáme horní díl pekáče a pečeme ještě asi dalších 15 - 20 minut, aby sekaná dostala barvu.

Pokud děláme šišky, tak je vyválíme a zabalíme do alobalu. Pečeme opět v pekáči mírně podlité a přiklopené horním dílem pekáče. Opět cca po 1 hodině alobal uvolníme a znovu dopékáme na barvu stejným způsobem jako předchozí rozestřenou v pekáči. Pokud chceme udělat omáčku, tak víc podlijeme a po upečení sekané výpek slijeme, přidáme máslo, najemno nakrájenou a orestovanou cibuli. Přilijeme trochu vody podle toho, kolik omáčky potřebujeme. Omáčku ochutíme kořením a zahustíme jíškou připravenou na sádle. Je možno udělat omáčku přírodní nebo můžeme přidat rajský protlak.

Množství ingrediencí na sekanou se žampiony a kapustou si každý upraví podle sebe, ale šetřit nemusíme, je to velice jedlé.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Sekaná se žampiony a kapustou

    Celkový počet komentářů: 2

    • stavros666
      stavros666

      Sekaná s kapustou a žampiony

      Nechal jsem se inspirovat Vaším receptem.Udělal jsem tuto sekanou a skutečně byla přímo vynikající,a protože mám strašně rád jídlo ostré,přidal jsem na konec,na naporcované porcičky s americkýma bramborama a dom.nakládanou zeleninkou chilli papriku.Věřte nevěřte,porcičky zmizely ve strávnících,přímo rychlostí blesku.Posílám fotografie těch porciček a současně přeji všem dobré pošušňáníčko....///

      21.05.2017 13:44:14

    • klaun
      klaun

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      03.07.2010 17:25:20


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Sekaná se žampiony a kapustou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.