reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sekaná se žampiony a kapustou

Můj mlsný jazýček mě nutí k experimentům, předkládám jeden ze svých receptů.


  • 4,5

    19×

    4,5 19
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Postup přípravy

Uzený špek nakrájíme na kostičky a dám na pánev mírně vyškvařit. Do vyškvařeného špeku dáme restovat na polohrubo nakrájenou cibuli. Po orestování necháme cibuli se špekem vychladnout.

Hlávku kapusty očistíme a odstraníme špatné lupeny. Rozřízneme ji na čtvrtky, vyndáme košťál a kapustu nadrobno nakrájíme, dáme do nějaké větší nádoby, ve které budeme všechny ingredience zpracovávat. Dále do nádoby dáme mleté maso, vejce bez skořápek, česnek nadrobno nakrájený, v mléce namočené rohlíky, nadrobno nakrájené listy libečku, osolíme, přidáme kayenský pepř, normální pepř a vychladlou orestovanou cibuli s uzeným špekem. Vše důkladně prohněteme. To vše necháme cca 15 minut odpočinout.

Mezitím očistíme žampiony či jiné hřibovité houby, které nakrájíme na silné plátky a tyto plátky kolmo překrojíme ještě napříč. Můžeme přidat i nohy od hub nakrájené na slabé plátky.
Houby zamícháme do odpočinuté smíchané hmoty a můžeme dělat šišky nebo volně vložit do pekáče. Já pekáč vyložím pečícím papírem, naliji tam trochu vody a nandám smíchanou hmotu, kterou v pekáči urovnám a dlaní namočenou ve vodě vršek budoucí sekané uhladím.

Sekanou se žampiony a kapustou dáme do vyhřáté trouby na 200 °C. Až se začne směs péci, přiklopíme horním dílem pekáče a pečeme cca 1 hodinu. Potom sundáme horní díl pekáče a pečeme ještě asi dalších 15 - 20 minut, aby sekaná dostala barvu.

Pokud děláme šišky, tak je vyválíme a zabalíme do alobalu. Pečeme opět v pekáči mírně podlité a přiklopené horním dílem pekáče. Opět cca po 1 hodině alobal uvolníme a znovu dopékáme na barvu stejným způsobem jako předchozí rozestřenou v pekáči. Pokud chceme udělat omáčku, tak víc podlijeme a po upečení sekané výpek slijeme, přidáme máslo, najemno nakrájenou a orestovanou cibuli. Přilijeme trochu vody podle toho, kolik omáčky potřebujeme. Omáčku ochutíme kořením a zahustíme jíškou připravenou na sádle. Je možno udělat omáčku přírodní nebo můžeme přidat rajský protlak.

Množství ingrediencí na sekanou se žampiony a kapustou si každý upraví podle sebe, ale šetřit nemusíme, je to velice jedlé.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Sekaná se žampiony a kapustou

    Celkový počet komentářů: 2

    • stavros666
      stavros666

      Sekaná s kapustou a žampiony

      Nechal jsem se inspirovat Vaším receptem.Udělal jsem tuto sekanou a skutečně byla přímo vynikající,a protože mám strašně rád jídlo ostré,přidal jsem na konec,na naporcované porcičky s americkýma bramborama a dom.nakládanou zeleninkou chilli papriku.Věřte nevěřte,porcičky zmizely ve strávnících,přímo rychlostí blesku.Posílám fotografie těch porciček a současně přeji všem dobré pošušňáníčko....///

      21.05.2017 13:44:14

    • klaun
      klaun

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      03.07.2010 17:25:20

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Sekaná se žampiony a kapustou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.