reklama
hledat uživatel
       

Sekaná s kapií

Plátky sekané plněné vejcem, šunkou a plátky taveného sýra. Moc dobrý recept, který se jí teplý i studený.


  • 4,0

    4 8
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle potřeby



Postup přípravy

Mleté vepřové i hovězí maso dáme do mísy a dobře promícháme s kořením na mleté maso, prolisovaným česnekem a zeleným pepřem. Přidáme vejce, housku namočenou v mléce (dobře vymačkanou) a znovu důkladně promícháme.

Vejce uvaříme natvrdo, po zchlazení oloupeme. Kapii necháme okapat a podle potřeby nakrájíme na užší proužky.

Masovou směs rozprostřeme do tvaru obdélníku na potravinářskou fólii. Plát by měl být 1,5 - 2 cm vysoký. Na masovou směs poklademe plátky šunky, sýra, kapie a nakonec položíme i uvařené vejce. Pomocí fólie opatrně zavineme v roládu, fólli sejmeme a roládu přeneseme na plech nebo pekáček vymazaný olejem.

Sekanou s kapií potřeme olivovým olejem a dáme do vyhřáté trouby péct. Podle potřeby podléváme horkou vodou a během pečení přeléváme výpekem.

Sekanou s kapií necháme mírně vychladnout, pak krájíme na hrubší plátky. Chutná dobře s bramborovou kaší, ale dá se jíst i studená s chlebem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Sekaná s kapií

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.