reklama
hledat uživatel
       

Sekaná s čočkou

Tip na to, jak dostat zdravé luštěniny i do jejích nejzatvrzelejších odpůrců.


  • 4,0

    4 8

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Čočku si předem namočíme, nejlépe přes noc. Propláchnutou čočku uvaříme v nové vodě se 2 lžícemi majoránky do změknutí. Hotovou čočku scedíme.

Čočku smícháme s mletým masem. Dále přidáme hladkou mouku, strouhanku, vejce, mletý kmín a sůl a pepř podle vlastní chuti. Všechny ingredience důkladně smícháme. Poté ze směsi na pekáčku utvoříme tvar sekané a posypeme celým kmínem.

Sekanou s čočkou dáme zapéct zhruba na 20 minut do vyhřáté trouby. Po upečení raději necháme sekanou lehce vychladnout, bude se pak lépe krájet.

Tip: Uvařenou čočku lze před přidáním do směsi ještě rozmixovat. Tím docílíme toho, že čočka nebude poznat a sekanou si tedy dá s chutí opravdu každý.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Sekaná s čočkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.