reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sekaná plněná jarními hřiby

Mleté vepřové maso naplněné nádivkou z májovek. Bylinky sekanou krásně provoní.


  • 3,7

    22×

    3,6 22
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Postup přípravy

Připravíme si jarní bylinky - medvědí česnek, kopřivu, mladé lístky zelené cibulky, pažitku a libeček. Bylinky nakrájíme nebo natrháme na malé kousky. Přidáme k pomletému vepřovému masu, promícháme a přidáme vejce, strouhanku, majoránku, pepř a sůl. Dobře promísíme a necháme chvíli stát.

Mezitím si připravíme náplň. Do kastrolu dáme nakrájenou anglickou slaninu a osmahneme. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a krátce osmažíme. Vložíme očištěné a nakrájené májovky, podusíme a až poté přidáme najemno nastrouhanou mrkev. Ještě krátce prohřejeme. Nakonec ke směsi rozklepneme vejce, vsypeme mandle a nasekanou pažitku. Okořeníme podle chuti.

Připravenou nádivkou naplníme sekanou a upečeme při 150 °C, až je krásně růžová a křupavá.

Sekanou plněnou jarními hřiby podáváme jako teplý hlavní chod s vařeným bramborem. Plněnou sekanou můžeme podávat i zastudena jako chuťovku nebo studenou večeři s chlebem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Sekaná plněná jarními hřiby

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.