Sekaná pečená v troubě

1 h 30 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 199x
Recept na přípravu tradiční domácí pečené sekané.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Do mletého masa přidáme vejce, osolíme a opepříme. Dále přidáme majoránku a prolisovaný česnek. Rohlíky nakrájíme na malé kousky a namočíme v mléce, pak je vymačkáme a přidáme do mleté sekané. Do sekané můžeme také přidat nadrobno nakrájenou cibuli.

Podle potřeby do směsi přisypeme trochu strouhanky a promícháme. Sekanou uplácáme a ještě trochu obalíme ve strouhance. Sekanou dáme na olejem vymazaný plech a zhruba do poloviny sekané podlijeme vodou.

Sekanou pečeme zhruba 90 minut na 220 °C, po 45 minutách se na sekanou podíváme, polijeme ji výpekem a případně trochu vody do pekáče přidáme.

Sekanou pečenou v troubě podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.

autor receptu:

Sekaná pečená v troubě

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Sekaná pečená v troubě

Přidat příspěvek k receptu Sekaná pečená v troubě
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept