reklama
hledat uživatel
       

Sekaná od maminky

Klasická sekaná, tak jak mne ji naučila maminka.


  • 4,7

    242×

    4,6 242
  • 92×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 578 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na domácí nakládaný hermelín

15. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

Recept na linecké těsto krok za krokem

15. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

10+1 otázek: Tuky jsou pro tělo nepostradatelné, kterým se však raději vyhýbat?

14. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 555 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Postup přípravy

Starší housky nebo rohlíky namočíme do mléka, cibuli nakrájíme na velmi jemno a lehce osmažíme na co nejmenším množství tuku. Troubu si předehřejeme na 200 °C.

Do mísy dáme oba druhy masa. Je na vás, jestli si ho sami umelete, nebo koupíte rovnou mleté. Přidáme majoránku, sůl, vejce, prolisovaný česnek a osmaženou cibulku. Namočené pečivo lehce vyždímáme a také přidáme do mísy. Vše smícháme a podle potřeby přisypáváme strouhanku, tak aby se směs příliš nelepila na ruce, ale také jí směs nebyla obalená.

Vytvarujeme klasický bochánek a vložíme do pekáčku nebo zapékací mísy, kterou jsme předtím vymazali tukem. Sekanou podlijeme vodou, potřeme bílkem a dáme péct. Pečeme odkryté cca 75 minut za občasného polévání výpekem a dolévání vody do pekáče, dokud na povrchu sekaná nezhnědne.

Sekaná od maminky nejlépe chutná s bramborovou kaší nebo opečeným bramborem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Sekaná od maminky

    Celkový počet komentářů: 52
    • Jitka
      Jitka

      Komentář k receptu Sekaná od maminky

      Super recept, jednoduchost a velka mňamka. Dekuji za tento recept.�

      13.09.2019 08:41:48

    • Krea
      Krea

      Běžně recenze nedávám, ale po přečtení stávajících jsem neodolala.

      Sekanou normálně umím, jen jsem byla zvědavá - peču ji po hodně dlouhé době, tak abych na něco nezapomněla.
      Dělala jsem vše podle receptu, ALE
      - přidala jsem kmín, majoránku, česnek, pepř, kdybych nezapomněla přidala bych i červenou papriku
      - přidala jsem i sůl.
      Jak tu někdo píše, že je moc slaná, tak mi to naopak přišlo chuťově málo (fakt je, že mlíko jsem lila od oka a díky tomu pak i pečivo, strouhanku...).
      Takže bych byla v klidu, tohle jídlo je prostě závislý na chuťových preferencích každého z nás. Faktem zůstává, že prisolit se dá vždycky :))

      28.04.2019 19:37:45

    • Ania
      Ania

      Přidala jsem česnek a kmín :)
      Soli stačí méně, jinak je to jako solnička...
      Pekla jsem 2h a super bašta :) všichni chválili :)

      11.02.2019 10:29:27


    • Radim
      Radim

      Recept by byl dobry, kdyby v nem nebyl kybl soli. Delal jsem sekanou dle tohoto receptu s 1,5 lzicky soli namisto 3ech a stale to bylo VELMI slane.

      13.11.2018 17:03:15

    • Stašek
      Stašek

      Vše je celkem dobře, jen já nedávám rozmáčené rohlíky a místo nich 30-40dkg vepřových nebo drůbežích jater, které melu spolu s masem. Co v receptu chybí je kmín. Jinak OK!

      20.03.2017 16:06:10

    • Lucka
      Lucka

      Komentář k receptu Sekaná od maminky

      Autorka receptu by měla změnit 3 lžičky soli na 1 lžičku soli, je to přehnaně moc..pokud je někdo začátečník ve vaření a nepodívá se do hodnocení, tak to udělá podle návodu a má jídlo přesolené a stratí dobrou chut a nedá se jíst..

      04.11.2016 09:02:40

      • Roklan
        Roklan

        Re: Komentář k receptu Sekaná od maminky

        To jsou recepty a diskuze o ničem. Autorka zřejmě myslela 3 malé lžičky soli, zatímco v diskuzi někteří zase myslí, že do kila masa dává 3 velké lžíce soli. Ono už asi i 3 lžičky soli do kila masa bude více než dost...

        18.11.2016 15:59:05

      • Marie
        Marie

        Re: Komentář k receptu Sekaná od maminky

        Bohužel, můj případ.. kilo sekaný na vyhození :(

        14.01.2018 11:54:53

    • štěpa
      štěpa

      Komentář k receptu Sekaná od maminky

      zdravím a moc děkuju za recept.
      Jen sem si přidal trochu česneku protože ho miluju a nechal o chvilku dýl v troubě aby to bylo křupavé byla to laskomina :)

      13.10.2016 18:22:50


    Nalezeno receptů: 52
    |< << 123456 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Sekaná od maminky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.