reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sekaná od Jindřišky

Recept na výbornou sekanou, po které se budou všichni olizovat. Je výborná jak teplá, tak studená.


  • 4,0

    24×

    4 24
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Nejdříve maso omyjeme a cibuli oloupeme. Obojí nakrájíme na středně veliké kousky a společně semeleme. Když je cibule semletá, je pak sekaná šťavnatější.

Mezitím si nakrájíme starší housky na malé čtverečky, dáme do misky, zalijeme mlékem tak, aby byla celá houska ponořená, a necháme rozmočit.
Namleté maso s cibulí přendáme do větší mísy, kam přidáme rozmočenou housku, rozdrcený česnek, vajíčka, sůl, pepř a majoránku. Vše řádně promícháme a rozdělíme na dvě poloviny.

Předehřejeme si troubu na 200 °C a na pekáč si připravíme pečící papír.

Na vál nebo na větší prkénko si nasypeme strouhanku a těsto v ní hněteme, až vytvoříme bochan, který dáme na připravený pekáč. Pokračujeme i s druhou polovinou těsta.

Pečeme zhruba 75 minut, záleží na velikosti bochanu. V průběhu pečení můžeme bochany otočit, aby se křupavá kůrka utvořila ze všech stran.

Po dopečení sekanou vyndáme a necháme chvíli vystydnout, poté nakrájíme na tenké plátky a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Sekaná od Jindřišky

    Celkový počet komentářů: 1

    • Lada
      Lada

      tak jsem to zkusila a musím říct, že nemá chybu. Klasika je klasika. zařadila se u nás v rodině do žebříčku nejoblíbenějších jídel

      17.01.2008 12:34:36


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Sekaná od Jindřišky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.