reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedinský vepřový guláš

Recept na dobrý český segedinský gulášek.


  • 2,4

    73×

    2,4 73
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova a přidáme vepřovou kýtu nakrájenou na kostky. Dále přidáme sůl, mletý pepř, červenou papriku a kmín. Zarestujeme, podlijeme vodou a necháme dusit doměkka.

Kysané zelí dáme podusit doměkka. Podušené zelí scedíme, přidáme ho k masu a přivedeme k varu. Připravíme si smetanu rozšlehanou s moukou a zelí s masem jí zahustíme. Nakonec omáčku dochutíme česnekem a vegetou.

Segedinský vepřový guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedinský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 6
    • stavros666
      stavros666

      Segedinský vepřový guláš

      Děkuji za inspiraci***udělal jsem ho i pikantnější,ale bez jakýchkoliv rádoby ochucovadel (nikdy nepoužívám do žádných jídel)a přesto se všichni mí strávníci oblizovali až za ušima.
      Posílám sočasně fotografii porcičky tohoto pikantního guláše a přeji všem dobré pošušňáníčko....///

      03.04.2019 12:54:34

    • Renegene
      Renegene

      A proč né z kýty,plecka a z bůčku,z bůčku je lepší to vím ale vařil jsem i falešný segedínský gulaš se salamem...a jak chutnal....

      25.03.2013 23:45:23

    • nortes
      nortes

      Divné varianty

      Szegedinský guláš se skutečně připravoval z vepřového bůčku, druhou variantou byla vepřová plec, z kýty je to v pdostatě škoda obojího - škoda guláše, škoda kýty. Česnek tam nemá co dělat, zelí se překrájí a dá vařit rovnou do kastrolu s gulášem, proč vařit vedle. Samozřejmě ve chvíli, kdy je maso ze 3 čtvrtin měkké. Pokud zahustit smetanou s moukou, snad všechny maďarské knižní kuchyřky v tuto chvíli doporučují přidat k hladkémouce ještě lžičku sladké papriky pro oživení chuti. Vegeta nemá v szegedinském guláší naprosto co dělat. Pokud přidáme česnek, měli bychom tomuto guláši říkat sikulský. Ale to možná naše babičky neznaly.

      25.03.2013 22:46:42


    • fox
      fox

      Proboha, odkdy se dělá segedín z vepřové kýty! Ten musí být z bůčku, jinak to není segedín!

      25.03.2013 19:20:51

      • pulidu
        pulidu

        Kdysi dělala naše kuchařka v záv. jídelně segeťák z nasekaného, tlustého bůčku i s těmi třískami kostí. Od té doby ho nesnáším, bylo tam víc sádla než masa, odporné. A kdo umí, udělá tuhle lahůdku i z kýty, jen si musí umět vybrat sval, aby nebylo maso jak dříví.

        26.03.2013 09:20:19

    • Fotíček
      Fotíček

      Na uvařený gluláš (už na talíři) rozdrobím ještě hrstičku čerstvého, nevařeného kysaného zelí. Nakyslá chuť tomu dodá šmrnc.

      25.03.2013 14:24:21


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Segedinský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.