reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Segedinský vepřový guláš

Recept na dobrý český segedinský gulášek.


  • 2,5

    77×

    2,4 77
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

KVÍZ: Vyzkoušejte si, jak dobře znáte světovou kuchyni

22. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Podzim a naše nálada

22. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

22. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Narodili jste se ve znamení Váhy? Několik tipů a receptů do vašeho jídelníčku

22. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem

22. 9. 2020

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova a přidáme vepřovou kýtu nakrájenou na kostky. Dále přidáme sůl, mletý pepř, červenou papriku a kmín. Zarestujeme, podlijeme vodou a necháme dusit doměkka.

Kysané zelí dáme podusit doměkka. Podušené zelí scedíme, přidáme ho k masu a přivedeme k varu. Připravíme si smetanu rozšlehanou s moukou a zelí s masem jí zahustíme. Nakonec omáčku dochutíme česnekem a vegetou.

Segedinský vepřový guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedinský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 8
    • Vita
      Vita

      chybi trochu cukru. Ja davam karamelizovany med je to jemne a hlavně to chutna všem.

      21.11.2019 10:48:06

    • stavros666
      stavros666

      Segedinský vepřový guláš

      Děkuji za inspiraci***udělal jsem ho i pikantnější,ale bez jakýchkoliv rádoby ochucovadel (nikdy nepoužívám do žádných jídel)a přesto se všichni mí strávníci oblizovali až za ušima.
      Posílám sočasně fotografii porcičky tohoto pikantního guláše a přeji všem dobré pošušňáníčko....///

      03.04.2019 12:54:34

    • Renegene
      Renegene

      A proč né z kýty,plecka a z bůčku,z bůčku je lepší to vím ale vařil jsem i falešný segedínský gulaš se salamem...a jak chutnal....

      25.03.2013 23:45:23


    • nortes
      nortes

      Divné varianty

      Szegedinský guláš se skutečně připravoval z vepřového bůčku, druhou variantou byla vepřová plec, z kýty je to v pdostatě škoda obojího - škoda guláše, škoda kýty. Česnek tam nemá co dělat, zelí se překrájí a dá vařit rovnou do kastrolu s gulášem, proč vařit vedle. Samozřejmě ve chvíli, kdy je maso ze 3 čtvrtin měkké. Pokud zahustit smetanou s moukou, snad všechny maďarské knižní kuchyřky v tuto chvíli doporučují přidat k hladkémouce ještě lžičku sladké papriky pro oživení chuti. Vegeta nemá v szegedinském guláší naprosto co dělat. Pokud přidáme česnek, měli bychom tomuto guláši říkat sikulský. Ale to možná naše babičky neznaly.

      25.03.2013 22:46:42

    • fox
      fox

      Proboha, odkdy se dělá segedín z vepřové kýty! Ten musí být z bůčku, jinak to není segedín!

      25.03.2013 19:20:51

      • pulidu
        pulidu

        Kdysi dělala naše kuchařka v záv. jídelně segeťák z nasekaného, tlustého bůčku i s těmi třískami kostí. Od té doby ho nesnáším, bylo tam víc sádla než masa, odporné. A kdo umí, udělá tuhle lahůdku i z kýty, jen si musí umět vybrat sval, aby nebylo maso jak dříví.

        26.03.2013 09:20:19

    • Fotíček
      Fotíček

      Na uvařený gluláš (už na talíři) rozdrobím ještě hrstičku čerstvého, nevařeného kysaného zelí. Nakyslá chuť tomu dodá šmrnc.

      25.03.2013 14:24:21


    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Segedinský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.