reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedinský vepřový guláš

Recept na dobrý český segedinský gulášek.


  • 2,4

    72×

    2,3 72
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova a přidáme vepřovou kýtu nakrájenou na kostky. Dále přidáme sůl, mletý pepř, červenou papriku a kmín. Zarestujeme, podlijeme vodou a necháme dusit doměkka.

Kysané zelí dáme podusit doměkka. Podušené zelí scedíme, přidáme ho k masu a přivedeme k varu. Připravíme si smetanu rozšlehanou s moukou a zelí s masem jí zahustíme. Nakonec omáčku dochutíme česnekem a vegetou.

Segedinský vepřový guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedinský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 6
    • stavros666
      stavros666

      Segedinský vepřový guláš

      Děkuji za inspiraci***udělal jsem ho i pikantnější,ale bez jakýchkoliv rádoby ochucovadel (nikdy nepoužívám do žádných jídel)a přesto se všichni mí strávníci oblizovali až za ušima.
      Posílám sočasně fotografii porcičky tohoto pikantního guláše a přeji všem dobré pošušňáníčko....///

      03.04.2019 12:54:34

    • Renegene
      Renegene

      A proč né z kýty,plecka a z bůčku,z bůčku je lepší to vím ale vařil jsem i falešný segedínský gulaš se salamem...a jak chutnal....

      25.03.2013 23:45:23

    • nortes
      nortes

      Divné varianty

      Szegedinský guláš se skutečně připravoval z vepřového bůčku, druhou variantou byla vepřová plec, z kýty je to v pdostatě škoda obojího - škoda guláše, škoda kýty. Česnek tam nemá co dělat, zelí se překrájí a dá vařit rovnou do kastrolu s gulášem, proč vařit vedle. Samozřejmě ve chvíli, kdy je maso ze 3 čtvrtin měkké. Pokud zahustit smetanou s moukou, snad všechny maďarské knižní kuchyřky v tuto chvíli doporučují přidat k hladkémouce ještě lžičku sladké papriky pro oživení chuti. Vegeta nemá v szegedinském guláší naprosto co dělat. Pokud přidáme česnek, měli bychom tomuto guláši říkat sikulský. Ale to možná naše babičky neznaly.

      25.03.2013 22:46:42


    • fox
      fox

      Proboha, odkdy se dělá segedín z vepřové kýty! Ten musí být z bůčku, jinak to není segedín!

      25.03.2013 19:20:51

      • pulidu
        pulidu

        Kdysi dělala naše kuchařka v záv. jídelně segeťák z nasekaného, tlustého bůčku i s těmi třískami kostí. Od té doby ho nesnáším, bylo tam víc sádla než masa, odporné. A kdo umí, udělá tuhle lahůdku i z kýty, jen si musí umět vybrat sval, aby nebylo maso jak dříví.

        26.03.2013 09:20:19

    • Fotíček
      Fotíček

      Na uvařený gluláš (už na talíři) rozdrobím ještě hrstičku čerstvého, nevařeného kysaného zelí. Nakyslá chuť tomu dodá šmrnc.

      25.03.2013 14:24:21

    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Segedinský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.