reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Segedínský guláš

Celkový počet komentářů: 170
  • Antonín69
    Antonín69

    Szeget guláš

    Zkuste použít vepřové vykostěné koleno a nebudete litovat. Postup je obdobný jako u všech receptů. Jen ten nesmyslný poměr maso/cibule 1/1 je i pro normální guláš blbost.I když opražíme cibuli do růžova je to dost sladké.Zelí s malým množstvím vody vařím zvlášť, abych nemusel slévat.Měkké zelí pak smíchám s podušeným masem a přiliji zakysanou smetanu.Nakonec přidám ještě 2-3 stroužky česneku.

    02.02.2019 16:46:49

  • Ludvík
    Ludvík

    segedin má bejt zdravý jídlo, tak proč smetanu? tloustne se hlavně s té smetany a mouky, zahustit bramborem!!!!!

    13.12.2018 18:33:06

  • Nad'a
    Nad'a

    Tento gulas je vynikajici, kdyz se stedre prida pri vareni i kmin.

    30.11.2018 12:40:14

  • Karel Rosák
    Karel Rosák

    Jak to dělám já

    Trochu bych to změnil. Kysané zelí v balíčku má 500g. Autor by to mohl respektovat a přizpůsobit množství ostatních ingrediencí. A zelí překrajovat? Proč? Jedna cibule je málo, pokud nemá půl kila. Protože stará věc: kolik masa, tolik cibule. Nevím proč se stále píše pokrájet cibuli nadrobno. I když se pokrájí nahrubo, stejně se rozvaří. Cibuli smažím zvlášť, maso taky. Smažit dlouho papriku? Pak je to hořké, to je v každé kuchařce psáno. Dobrou chuť!

    21.08.2017 22:44:28

    • lumik
      lumik

      Re: Jak to dělám já

      autor nepíše smažit dlouho papriku,přidává ji až na konec,poměr surovin není problém si upravit,proč smažit cibuli a maso zvlášť? I zelí vařím dohromady s masem a v každé staré kuchařce je psaná cibule nakrájená na jemno,někdy je zelí opravdu lepší překrájet a u segedinu nemusí být cibule jako masa.

      22.08.2017 06:00:47

    • Pepan
      Pepan

      Re: Jak to dělám já

      Říká se Szegedínský guláš a pořád se tam dává kyselý zelí.Ale maďarští patevci,kdyžpřipravovali jídlo,žádné nakládané zelí neměli.Vždycky dávali nakrájený čerství zelí.

      20.10.2017 16:32:31

    • drkarel
      drkarel

      Re: Jak to dělám já

      Kysané zelí v balíčku má sice 500g, ale i s " nálevem " , hmotnost pevného podílu v takovém balíčku je (údajně) 350 g. Takže to bylo myšleno asi na dva malé balíčky. Jinak bych s Vámi v lecčems souhlasil, cibule klidně trochu méně. :)

      09.11.2017 17:22:44

    • Pípa
      Pípa

      Re: Jak to dělám já

      Hmmmmmmmmmm, cibule platí pro gulášovou klasiku, ale segedín je jiná píseň, tady v chuti dominuje zelí a určitě ho stačí na 1/2 kila masa taky 1/2 kila, takže ten standardní pytlík. Rozhodně bych nezahušťoval moukou, ta u všech omáček stahuje chuť a můžete dochucovat znovu. Klasický guláš se má zahustit chlebem, protože v něm je všechno koření, které je i v tom guláši. Segedín se zásadně zahušťuje podobně jako moravské zelí, tedy nastrouhanou syrovou bramborou. A pokud si budete chtít hooooodně pochutnat, zjemněte ho na závěr trochou smetany...… nebudete už nikdy chtít jiný !

      05.07.2018 18:54:57

    • Magdalena
      Magdalena

      Re: Jak to dělám já

      Jde o to, že když je hodně cibule tak jídlo sládne

      10.08.2018 18:42:00

    • rentiner
      rentiner

      Re: Jak to dělám já

      množství cibule a masa se rozumí ne na váhu,ale množství-hromádku.Většino u to lidé chápou blbě i u normálního guláše.Zelí je lepší vařit zvlášť.A zahustit smetanou s moukou.Dělal jsem to 50 let jako kuchař.

      03.11.2018 18:03:29

    • Pavel
      Pavel

      Re: Jak to dělám já

      Blbost

      06.02.2019 09:03:43

  • Hrozný
    Hrozný

    Vařit míchat a splachnout do zachodu.

    Nazval bych to segedinsky guláš , s hrudkama mouky. Jsem kuchař zacatecnik a podle Vaseho receptu se jidlo nepovedlo. Určitě je to rukama,ale vim jistě že ten kdo vaří poprve nemůže vědět kolik papriky ma pridat. Proč? Protože pridejte papriku to neříká. Stacilo napsat lžíci nebo lžičku. No a konec mě dostal úplně. Zahustete moukou v zakys. smetaně. Určitě je někde chyba. Segedin byl sice dobrý,ale ty hrudky mouky mě tam vadili.

    03.07.2017 19:49:03

    • lumik
      lumik

      Re: Vařit míchat a splachnout do zachodu.

      když mouku dobře rozmícháte metličkou nebo kvrdlačkou hrudky nejsou,pro jistotu příště nalijte do omáčky přes cedník a zelí přidejte rovnou k masu

      04.07.2017 06:41:58

    • jura
      jura

      Re: Vařit míchat a splachnout do zachodu.

      Zkus si nejdřív rozmíchat kysanou smetanu, pak teprva postupně přidávej mouku a ŘÁDNĚ rozmíchej. Pak nebudeš mít hrudky.

      05.07.2017 21:19:10

    • Karel Rosák
      Karel Rosák

      Re: Vařit míchat a splachnout do zachodu.

      Vařit neumí, češtinu také ne. Ale svádí to na recept :)

      21.08.2017 21:50:12

    • Karel Rosák
      Karel Rosák

      Re: Vařit míchat a splachnout do zachodu.

      Záchrana prestiže: Což to prosadit jako nový recept? - Segedínský guláš s hrudkami, masem a knedlíky...

      21.08.2017 21:53:43

    • Karel Rosák
      Karel Rosák

      Re: Vařit míchat a splachnout do zachodu.

      Záchrana prestiže: Což to prosadit jako nový recept? - Segedínský guláš s hrudkami, masem a knedlíky...

      21.08.2017 21:55:33

  • Zoltan
    Zoltan

    Komentář k receptu Segedínský guláš

    Ja vubec nemusim koukat na tv tady je lepsi komedia nez tv :-)

    25.06.2017 10:23:36

  • Lenka
    Lenka

    Segediin :*

    Dnes delam poprve :) akorat nezahustuji smetanou ale mlekem :)

    19.05.2017 15:12:19

  • lucie
    lucie

    dnes TO vařím uz po několikáté a je to výborné tento recept je skvělý děkuji ☺☺☺

    15.05.2017 15:40:56

  • stavros666
    stavros666

    Segedínský gulášek

    Dnes jsem ho udělal,podle tohoto receptu...ale bez smetany a s červeným domácím zelíčkem.K tomu domácí houskový knedlíček a představte si,že si strávníci taktéž pomlaskávali.Posílám fotografie tohoto mého výtvoru a přeji všem dobré chuti....///

    13.03.2017 11:55:26

  • Zddenals
    Zddenals

    Komentář k receptu Segedínský guláš

    Tenhle recept je tradiční..chuť segedínu hodně ovlivní kysané zelí.

    10.03.2017 17:32:27

  • Jana
    Jana

    Je to vyborne akorat to zeli davam.varit rovnou s masem a davam normalni smetanu ne kysanou ☺

    15.02.2017 18:38:19

  • Drahoslava
    Drahoslava

    Komentář k receptu Segedínský guláš

    Myslím si že tento recept je skvělý

    09.12.2016 19:35:35

  • veraricna
    veraricna

    Komentář k receptu Segedínský guláš

    Guláš byl velmi chutný. Přidala jsem půl lžičky ostré papriky a zelí jsem vmíchala rovnou k poloměkkému masu.

    02.12.2016 05:23:46

  • DVOŘÁKOVÁ MAGDALENA
    DVOŘÁKOVÁ MAGDALENA

    SEGEDINSKÝ GULÁŠ

    DĚLÁM TAKO TAKTO JE TO VÝBORNÝ GULÁŠ.JÁ NEDÁVÁM BOBKOVÝ LIST.k ČEMU-V KYSELÉ SALÁTU PŘECE UŽ JE!!!

    05.11.2016 10:38:23

  • Sherry
    Sherry

    Komentář k receptu Segedínský guláš

    Co vím určitě že do segedinu se to kysané zelí se dává tak jak je i se šťávou z toho zelí a určiťe se nemá nejdriv dusit.To vidim poprvé.

    13.10.2016 11:10:18

  • Michaela
    Michaela

    Komentář k receptu Segedínský guláš

    Tomu se Rika český Národ. Pořád budou jen kritizovat a házet špínu,každý si má dělat jídlo jak mu chutna. Za me Děkuji za recept,někteří jen kritizují,ale žádný recept nevymyslí.

    17.02.2016 11:27:26

  • Robert
    Robert

    To je humac! Nedalo se to žrát!

    30.01.2016 12:14:46

  • Jura.
    Jura.

    Komentář k receptu Segedínský guláš

    Vyborný.

    27.01.2016 18:01:47

  • Detlef
    Detlef

    Komentář k receptu Segedínský guláš

    Já k přípravě segedínského guláše používám jako maso "krůtí prsní řízky" nebo krůtí maso vcelku, toto maso nakrájím na nudličky....

    29.07.2015 19:25:55

  • Jozef
    Jozef

    Zahustovanie gulásov

    Gulás sa pokladá za madarské národné jedlo.
    V Madarsku sa guláse nezahustujú.
    Skúste gulás nezahustit a zistíte, ze sú tam chute, ktoré ste doteraz nikdy nezbadali. To ich to zahustenie "zabilo"!

    12.10.2014 10:04:56

    • milan
      milan

      Re: Zahustovanie gulásov

      Nesmysl !!!!!
      Co se o segedínském guláši se stále dokola říká:
      že nepochází z města Szegedu,
      že se v Maďarsku nazývá szekeleygulyás,
      protože ho vymyslel básník Székely, který byl „machr“ na guláše;
      nebo protože ho z hladu namíchal nějaký pan Székely, když v jeho hospůdce neměli než zbytek perkeltu a kyselé zelí;
      ale také že ho spíš ze vzteku na opilé hosty, kteří se domáhali jídla pozdě v noci, čirou náhodou vytvořil budapešťský hospodský Székely smícháním všech zbytků, co našel v kuchyni – perkelt, zelí, smetana.
      Pravda- že gulyás je v Maďarsku označení pro polévku, protože jídlu, které vypadá jako guláš, se říká perkelt.
      A také, že pakli se v nějakém maďarském turisticky navštěvovaném městě setkáme se segedínským gulášem v naší podobě, je to nabídka pro českou a slovenskou klientelu. Kuchař bude nejspíš Slovák vyučený v Mariánských Lázních.

      10.04.2015 10:52:55

  • Jozef
    Jozef

    Zahustovanie gulásov

    Gulás sa pokladá za madarské národné jedlo.
    V Madarsku sa guláse nezahustujú.
    Skúste gulás nezahustit a zistíte, ze sú tam chute, ktoré ste doteraz nikdy nezbadali. To ich to zahustenie "zabilo"!

    12.10.2014 09:47:38

    • Josef Franz
      Josef Franz

      Re: Zahustovanie gulásov

      Nesmysl, guláš a perkelt jsou dva různé druhy " pro nás guláše".
      ps - Při "guláši" maso na osmaženou cibuli.
      Při "perkeltu " maso do již zalitého základu vývarem.
      (Měl jsem tu čest vařit v Maďarsku s Maďary, további szép napot.

      17.08.2015 15:07:21

  • edumb
    edumb

    proč pořád všichni zahušťujete moukou?nastrouhaná patka tvrdého chleba je daleko lepší.je to akorát trochu pracnější,no... :-)

    13.04.2014 11:12:27

  • margyn
    margyn

    Komentář k receptu Segedínský guláš

    Já použil do segedinského mraženou zeleninu s Pennymarketu,bazalku,parmazán a na konec ždibek šafránu...Užasnéééé :-)

    10.01.2014 15:17:24

  • Kralova (tecka) reni
    Kralova (tecka) reni

    Segedinský guláš

    Gulášek je výborný moc nám chutnal

    23.05.2013 12:31:57

  • verunka
    verunka

    Rychlé a dobré :))

    16.11.2012 20:42:27

  • Mirek
    Mirek

    ach ty úvahy, tady

    Recept je velmi dobrý a ty úvahy o tofi a jiných ingrediencích jsou bláboly nevařičů-recept nemá chybu a basta

    10.08.2012 21:12:32

  • Astheart
    Astheart

    Zbytečná hádka

    Poslechněte, co kdybychom se dohodli takto: Szegedínský guláš je z vepřového s kysaným zelím a když to uvařím z hovězího, kuřecího, tofu nebo sóji, je to hovězí guláš s kysaným zelím, sójový guláš s kysaným zelím apod. Každý si vaří to, co mu chutná. Králík na smetaně taky není svíčková, i když to má stejnou omáčku....

    05.08.2012 23:40:23

  • fabregas
    fabregas

    je samozřejmě nejlepší z bůčku a nebo z kolena. A o hovězím mase nemůže být vůbec řeč, to potom není sege, ale jakýsi paskvil. U receptu také chybí kmín, bez toho to nejde.

    05.08.2012 11:01:14

  • maruš
    maruš

    tento guláš vařím jako v návodě jenže nezahušťuji moukou je výborný nemá chybu a jako přílohu bramborový knedlík

    10.04.2012 16:09:12

    • babička
      babička

      segedinský guláš

      Já jej v poslední době peču v troubě v pekáči přikrytém alobalem. Nemusím jej nijak hlídat a mohu si dělat jinou práci. Recept jsem vyčetla v Pošli recept.

      17.11.2012 12:53:27

    • Viktor
      Viktor

      Re: guláš

      maso na segedin se nesmí první smažit na cibuli, aby se zatáhlo, právě naopak je potřeba aby se jen vařilo už v zelí aby pustilo š'távu

      15.12.2012 10:58:20

    • betyna
      betyna

      Re: guláš

      K segeninu patří houskový knedlík , bramborový k uzenému.

      21.07.2014 12:37:15

  • MIROSLAV  KRAL
    MIROSLAV KRAL

    segedinsky gulas

    byl jsem uz nekolikrat v madarsku a NIKDE segedinsky gulas neznali,az jeden slovensky madar v GYÖR na slovenske hranici me rekl,ze to je ceske jidlo a delaji ho jen ve meste SZEGEDIN u balatonu,takze jsem si daval PAPRIKAGULYAS,ale cesky segedein je nejlepsi(z veproveho kolena!!!),dobrou chut MIROSLAV

    02.04.2012 08:40:08

  • Roman
    Roman

    To je blázinec, segedin z bůčku, ale žádný osmažení cibule napřed. Kostky bůčku na sucho do rozpáleného hrnce jen osolit a bez pokličky. Občas zamíchat. Když je voda pryč a jen tuk přidat cibuli, kmín a dustit...maso ještě vodu pustí...nepodlévat. Když je zlatavé nasypat mouku, papriku hodně a i pálivou, pepř a míchat. Pak do toho poslat kys. zelí, bobkový list, nové koření a podlít horkou vodou. Dělat ještě asi 30 min a nalít šlehačku a hotovo. Tyhle pověry o osmažený cibulce, jíšce atp akorát zdržujou a ztučňujou

    01.02.2012 13:20:28

  • kateřina
    kateřina

    ahoj zajímalo by mě na kolik porcí to asi tak je. díky

    03.01.2012 16:27:59

  • anna.trojancikova
    anna.trojancikova

    výborný:)

    25.11.2011 15:52:53

  • Kuchtík
    Kuchtík

    Tak aby bylo jasno,klasický segedinský guláš se dělá z bůčku a smetana tam nepatří! Z koření pouze paprika,sůl a pepř. /já tam ale dávám ještě kmín/ Pokud tam někdo nacpe smetanu,není to segedin klasika,ale speciál a tam by se měla použít plec,nebo ořez.Ještě se tam dává na drobno slanina /do základu k cibuli/.

    09.11.2011 09:08:30

  • Máca
    Máca

    Ahoj. Mě kdosi poradil dát do segedinu obrané uzené kosti. A opravdu je to bašta. Dopručuji :)

    31.10.2011 14:38:13

  • hana
    hana

    bez smetany podle babičky

    Základ je stejný, cibule paprika, kmín,pepř, když je maso poloměkké vyndám ho a zbytek vysmahnu na tuk, pak přidám kysané zelí, přidám ještě kmin, doleju vodou, aby bylo zelí ponořené, za zelí pokrájím na plátečky tak 5 stroužků česneku a vrátím na zelí maso,aby se dodusilo doměkka, když je zelí i maso hotové, pak už jen zahustím moukou a dochutím třeba i trouchou chilli, nemá to chybu.....

    07.10.2011 12:05:42

  • StistkoW
    StistkoW

    Myslím že do segedínu patří ještě celé koření a bobkový list. :)

    13.09.2011 14:55:37

  • Veru
    Veru

    Ahoj, prosím, může mi někdo vysvětlit rozdíl mezi kysaným a sterilovaným zelím? Děkuji :)

    18.08.2011 12:04:55

    • Hanka M.
      Hanka M.

      Ahoj, možná sis to už zjistila, ale sterilované zelí je nakrájené zelí sterilizované varem ve sladkokyselém nálevu, kdežto kysané zelí je nakrouhané zelí, které se nechává uležet ve sklenicích (nebo ve škopku a já nevím v čem ještě). Je to vlastně jen syrové zelí, které projde kvasným procesem, v němž je přítomna tuším kyselina mléčná. Je v něm hodně vitamínu C, což ve sterilovaném díky konzervaci varem není. Chuťově je taky rozdíl poznat. vyzkoušej. Nicméně můžeš i do segedínu použít sterilované zelí. Nic nepokazíš. Vyzkoušej a uvidíš.

      29.09.2011 21:05:46

  • Venia
    Venia

    bez smetany

    V naší rodině se už od nepaměti vaří segedínskýguláš bez smetany. Není to pak nějaká měkká bílá omáčka ale má opravdu říz. Zrovna tak necpeme smetanu do všeho co nás napadne např. do dušených kedluben atd. A to máme opravdu blízko polské "smietankove" kuchyni. Doporučuji vyzkoušet, nemá to chybu.

    20.07.2011 17:06:12

  • Milan
    Milan

    Z podbradku ne bucku

    Blbost segedinsky gulas se nedela ani z bucku a ani z plece, uz vubec ne z hoveziho ale z podbradku a kysana smetana se tam dava! Dela se z podbradku protoze vareny podbradek i kdyz je mastny ma uplne jinou chut a da se snist is studeny coz u bucku muze nektere natahovat.

    11.07.2011 17:03:25

  • Old_Navy
    Old_Navy

    A kde se skrývá např.kmín?A třeba uvedení jaké vepř. maso.Protože segedínský guláš se rozděluje dle toho zda je normální a zda speciál,do normálního smetana nepatří a pouze vepřový bok a do speciálu patří smatena a z masa je to v. bok a v. plec půl na půl ;-)

    16.06.2011 11:39:52

  • Kristýna
    Kristýna

    je to naprosto super recept i pro začínající kuchaře, já jelikož jsem od přírody línější tak zelí přidávám vařit přímo do masa (aby nebylo tolik nádobí) a zahušťuji smetanou na vaření + mouka a zakysanou dávám až nakonec, ale už ji nevařím :D

    15.06.2011 10:54:20

  • hasbend
    hasbend

    skvělá klasika

    ...dnes jsem přidal na kolečka nakrájenou maďarskou klobásu a trochu mletých feferónků a guláš je famózní... :-) Díky za recept

    07.06.2011 13:58:14

  • terkaperka
    terkaperka

    Zajímalo by mně neco. Opravdu někdo dává do togto guláše zakysanou smetanu????? To je prvně za 20 let co vařím a dokonce občas publikuju recepty abych si přečetla že se tam dává zakyska a ne mléko či smetana na vaření .... pokud jde o maso puvodní recept zní prorostlý vepřový bůček...aspoň na takový recept jsem vždy natrefila ...

    21.05.2011 10:00:51

    • Andrea
      Andrea

      Re: dotaz...

      Opravdu se do toho dava zakysana smetana ja na zjemneni pridavam jeste smetanu ke slehani nakonec tento recept jsem delala a je vynikajici ;) a hlavne segedin je pouze z veproveho a kdo ma rad muze i hovezi ale to se segedinem podle meho gusta nema nic spolecneho ;) kazdy m a rad co ma rad a tento recept je super a ma tak opravdu byt :)) takze nebudte vsichni hrr a zkuste si to sami poznate ;) a ten kdo neba labuznicky jazycek tak asi nevi no :)

      31.05.2011 10:18:59

    • hasbend
      hasbend

      Pokud je zelí dobře proprané a použiješ jen minimum původní šťávy, tak je opravdu lepší použít zakysanou smetanu, která zároveň gulášek zjemní a dodá mu kyselkavou chuť...

      07.06.2011 14:00:17

  • tatkastanda
    tatkastanda

    segedíňák

    Co je to za tak předčasně vyspělého chlapce, že tak fundovaně " vtipkuje " o vegetariánech?

    09.05.2011 12:15:57

  • riji61
    riji61

    Segedinský guláš

    Na správný segedín je zapotřebí bůček a vepřové plecko

    27.04.2011 11:03:43

  • Mia
    Mia

    Zkuste přidat bílí jogurt :-) Opravdu lahodné

    17.03.2011 12:05:57

  • Tomáš šéf kuchař
    Tomáš šéf kuchař

    RE odezva všem!!!

    Ať je segedínský guláš s vepřového či hovězího nic na tom nemění že toto jidlo chutna jinak s každým masem.Ale správný gurman ocení to i tamto.Ale v samém závěru gastronomie je vždy o tom že člověk vytvaří nové a nové věci jiná přisada změní decentně vždy chuť danému jidlu například byl původne segedýn bez smetany.A ejhle přidala se smetana a segedýn pozměnil název na segedýn special.Tudíš se hadat o druhu masu nemá smysl poněvač.Každý člověk ma jiné chutě.A ja oceńuji kuchaře tím že vytvařejí nové věci.Vždyt každý může vařit kdo ma cit pro kuchyni.

    06.03.2011 11:49:24

  • Sláva
    Sláva

    Guláš segedín

    Kdysi dávno,jsem dostal recept na segedín, kde bylo maso vepřové a hovězí napůl.Je složitější,(hovězí se dělá déle), jinak je postup stejný, chuť vynikající. S.

    31.01.2011 12:16:16

    • daniela
      daniela

      Re: Guláš segedín

      ja to budu zitra delat z hoveziho ( mame v mrazaku 10kg od farmare, takze aby se to zuzitkovalo). panimama mi rikala, at udelam segedin ....zeli si sami nakladame.( tlusty maso bych nesnedla ani zanic, prorostly veprovy mi nic nerika). myslim, ze to bude chutove podobny...je jedno jestli veprovy nebo hovezi, neco jako svickova a na smetane. dve totozny omacky, ale v jedny plave kralik a v druhy hovezi. at si to udela kazdej s cim to ma radsi. kdyz se tam da kureci, nic se nedeje, takovy segedin jsem uz taky delala.

      10.02.2011 21:31:43

  • Bedřich
    Bedřich

    Segedín po maďarsku

    Segedínský guláš v Maďarsku mají, akorát mu říkají Szekelygulyas (cikánský guláš). Dělají ho z bůčku a krkovočky (nebo kotlety) a nezahušťujího zásmažkou. je tedy jako hustá polévka. Jinak je stejný jako náš "segedýn". Jedí k němu chléb, nebo vařené brambory. Chutnal jsem ho letos v září na Gulášovém festivalu v Szolnoku. A označen byl (kromě Szekely...) i Goulash á la Szeged.

    16.12.2010 14:46:52

  • favo
    favo

    Super a nemá chybu.Není co dodat.

    07.11.2010 08:22:59

  • kuchtík
    kuchtík

    Ať se to někomu líbí nebo ne,tak si buďte jisti,že segedínský guláš se dělá zásadně z vepřového masa,nejosvědčenější je prorostlý bůček nebo plecko.Prohlédl jsem i staré kuchařky (knížky),jedna z r.1907 a vždy tam bylo vepřové.Protože tento druh se považuje za trochu méně kvalitní,bylo na vesnici celkem dosažitelné a stejně tak kysané zelí měli skoro v každé domácnosti.
    Takže ty nové připatlaniny (tofu,sojové maso), kuřecí nebo hovězí maso nikdy nemůžou udělat pravý segedínský guláš.Jistě,může to být chutné, třeba i výborné, ale není to, prosím ,segedínský guláš!

    06.11.2010 21:31:10

  • baskervil
    baskervil

    skvělé

    30.10.2010 20:05:34

  • mig68mig68
    mig68mig68

    vinikající ,super povedlo se

    17.10.2010 19:04:56

  • neligrej
    neligrej

    Dnes uvařen a v sobotu na talíři,na chatičce v teplíčku,už se těším.

    30.09.2010 13:34:32

  • keisoul
    keisoul

    :) fajne bolo

    robim szegedin podla tohoto receptu a nema chybu!

    28.09.2010 14:05:57

  • Werca
    Werca

    :DDDD Každej má rád různé chuťovky namíchané :DDD. Co čaj s mlékem :DD, či pifo se spritem, špagety s tatarkou :DDD....

    07.08.2010 13:05:14

  • drm
    drm

    segedínský guláš pouze se sojovým masem a jako prilohu indicke placky

    07.08.2010 09:59:00

  • Marek
    Marek

    Tak jestli opravdu děláte segedin z kuřecího tak rovnou zkuste hovezí guláš z rybího masa... Fuj...

    16.07.2010 22:40:21

  • matka
    matka

    jednoznacne prorosteho vepřoveho masa....ze z kureciho to musi byt pěknej humus

    16.06.2010 11:26:46

  • eva
    eva

    já tam dávám sýr tofu-uzený.

    14.06.2010 09:25:53

  • artep 09
    artep 09

    Segoš je z bůčku a vepřový plece,ten kdo tvrdí že ne tak asi v životě neviděl normy.Kdo ho dělá z něčerho jinýho,tak prostě nedělá segoš ale splácaninu se zelim.Klidně si tyto pofidérní pokusy dělejte ale netvrdtě nikomu jak je to výborný a že je to segedín.Je to jen Váš hokus-pokus a ne segedín.Jste bud blbý nebo málo chytrý nebo si jen hrajete na chytrý a přitom tomu hovno rozumíte jako koza petrželi,sbohem vy bando hlupáků a zaduste se těma svejma sračkama z hovězího,kuřecího a největšim sojovim humusem.Soja neni maso uvědomte si to diliny!!!

    20.04.2010 16:37:24

  • Lucka
    Lucka

    Právě se chystám na segedín... klasicky z vepřového... ale úplně nejlepší je alternativa s uzeným tofu... ze sojových kostek je nic moc, ale to uzené tofu tomu dodá lehce uzenou vůni a to jsem schopná sníst během dne celý hrnec :-) Zatím chutnal každému, kdo ho ode mě ochutnal :-) Kdo se toho nebojí, ať to vyzkouší a určitě nebude litovat...
    Pro ty, co se hádájí z kterého masa se to vaří - každý ať si to vaří z čeho chce... třeba moje babička vaří segedín z kuřecího a vaří z něj i obyčejný guláš... Někdo má radši hovězí, jiný vepřový... vždyť je to jedno, ne?

    16.04.2010 09:59:45

  • boša
    boša

    Nečetla jsem všechny příspěvky, ale zkuste udělat segedín z uzených vykostěných kuřecích stehen. Je to rychlé a dobré.

    10.03.2009 14:16:37

  • Alenka
    Alenka

    boze muj to se dela z veprove masa vy jelimani,uff

    01.01.2009 15:13:24

  • Karla
    Karla

    Nezlobte se, ale tahle diskuze mi přijde úplně zbytečná! Přivdala jsem se do maďarské rodiny a tady dělají segedinský guláš z vepřového!!! Podle tradiční receptury. Ale musím uznat, že i z hovězího musí být dobrý. Každý dle své chuti. A v restauraci segedinský guláš taky dostanete pouze z vepřového.

    04.10.2008 16:58:14

  • m
    m

    Máte pravdu, na Moravě je nejlepší segeďák z bůčku. Je výborný :-)

    02.08.2008 13:31:31

  • vitris
    vitris

    Z hovězího,jo? to je blbost! nejlepší je přece z bůčku,co?

    17.07.2008 20:23:24

  • Martin & Barbora
    Martin & Barbora

    anglicky segedin

    Ahoj vsichni, my jsme prave v Londyne a dostali jsme chut na segedin, nakoupili jsem vse co potrebujem a dame se do toho. Verim, ze tento recept ukoji nase chute. Dobrou chut do Cech! Ahoj M&B

    16.03.2008 18:37:21

  • Tely
    Tely

    No jsem chlap a myslím že jsem to celkem vpohodě zvládnul...jdu si nandat..ahojj

    31.01.2008 17:45:49

  • Rúžena
    Rúžena

    Re: segedin

    Nečetla jsem všechny příspěvky , já dělám segedínský guláš, z poloviny bůčku a poloviny kýty a nakonec přidávám smetanu ke šlehání smichanou s moukou a hodné lisovaného česneku . Růžena

    17.01.2008 10:15:44

  • eva
    eva

    ja do segedáku davam jen kureci prsa.

    15.01.2008 13:33:52

  • Imre Szabo
    Imre Szabo

    čitam tady ty prispevky a tak musim zareagovat: u nas na puszte se szegedinsky gulasz dela zasadne z magyar bagounu- u vas vepri. nikdy na z hoveziho masa! pametajte si to preboha

    20.12.2007 18:35:22

  • kamil
    kamil

    spajdrvepř

    15.09.2007 01:28:30

  • tata
    tata

    Většina zapoměla na česnek,který se rozdrcený přidá tak 5 minut před dokončením.Nezapomente se umýt za ušima,ať se můžete oblizovat.

    05.05.2007 16:01:43

  • jana bednarova
    jana bednarova

    chybi cesnek

    21.02.2007 21:03:23

    • Jana Machalová - www.vareni.cz
      Jana Machalová - www.vareni.cz

      Re: Seg.Gulas

      Dobrý den. Bohužel vám musím vzít iluze. Segedínský guláš se dělá z vepřového masa. Převážně z plece, ramínka a na Moravě je oblíbený segeďák z bůčku(vepřové maso). Obávám se, že si pletete segeďák s normálním - maďarským - gulášem. V tomto případě se opravdu používá výhradně hovězí. Ale je vaše volba, z čeho si jaký pokrm připravíte. Na segeďák můžete použít i sojové maso a je fakt skvělý.

      12.03.2005 15:17:45

    • Maser
      Maser

      Re: Seg.Gulas

      Hele Lojzo,segedin je z vepre ok.Jestli ty mas rad z hoveziho tak ok.Ale jinak vepr.

      16.08.2006 13:12:04

    • ja
      ja

      Re: Seg.Gulas

      si blba segedin s hoveziho, se prober

      02.09.2007 17:12:18

    • piko
      piko

      Re: Seg.Gulas

      v životě jsem nejedl segoš z hovězího a ani si to dost dobře neumím představit (nic proti hovězímu),prorostlé vepřové podle mě je nenahraditelné....

      09.12.2008 11:08:29

    • zubstejn
      zubstejn

      Re: Seg.Gulas

      Nevím jak v maďarsku, ale u nás se dělá segedin vždy z vepřového masa, klasickej z bůčků a nebo seg.gul special s plecka. Je to tak i v normách teplých pokrmů.. Z hovězího se dělá víděnský guláš.

      24.02.2009 14:27:11

    • koutici
      koutici

      Re: Seg.Gulas

      ja si naopak myslim ze segedin se z veproveho, pekne prorostleho.z hoveziho jsem jeste nejedl a myslim si jako nekteri co odpovidaji, ze kdyz k hovezimu pridas papriku mas madarsky a neeee segenin, ale az budu mit naladu tak zkusim hovezi at potvdim nebo vyvratim toto tvrzeni.

      12.03.2009 23:08:35

    • martin
      martin

      Re: Seg.Gulas

      Já miluju segedín jak z vepřového masa, tak klidně bez masa - z hub. Z hovězího jsem ho ještě nejedl, ale věřim, že to bude mňamka. Hlavně, že je tam to zelí!

      18.03.2009 15:16:05

  • Martin
    Martin

    segedin zveproveho vari jen vegeterini kterym dosli sojove bobky a ti kteri nemaji penize na drzsi hovezi,vysledek je vsek stejnej plnej zaludek a rano neco v hajzliku

    25.09.2005 06:23:05

  • m.dodge
    m.dodge

    pridavam se k nazoru ze hovezi,segedin z hoveziho je lepsi a kdo rika ne je hlupak a nema asi na hovezi a proto dava prednost levnejsimu veprovymu ale jezte co chcete ale segedin z hoveziho prosim pane kuchar

    25.09.2005 06:11:50

    • Dusan
      Dusan

      Re: duchodci

      ... myslim ze hlupak je ten kto odmieta ine nazory ... inak hovezi je drahsi aj preto ze su v nom zapocitane testy na BSE ...

      22.10.2005 11:08:11

    • jenda
      jenda

      Re: duchodci

      Ty troubo, tvůj argument pro hovězí má logiku stejnou, jako kdybych tvrdil, že cyklistických závodů se účastní ti, kdo nemají na motorku. Pokud si dáš v maďarsku szekely gulasz, nenajseš v něm nic krom prorostlého vepřového. Doufám že nechceš tvrdit, že Maďaři nevědí z čeho ho mají vařit.

      13.04.2008 09:21:39

  • Katka
    Katka

    Sežerte se. Každýho věc, z jakýho masa si to udělá, ne?

    04.09.2005 17:47:08

  • Karel
    Karel

    Seg.guláš

    Ano opravdu se guláš dělá pouze z vepř.masa a do zelí se přidává bobkový list a na závěr se přidá asi 4kusy drceného česneku a potom je to to pravé maďarské. Může se přidat i anglická-zkuste to a nikdy to nebudete vařit jinak.

    13.07.2005 16:57:47

  • siola
    siola

    Vse v poradku ale segedin se dela zasadne z hoveziho masa, ma svou jedinecnou chut. Ale jinak, proti gustu zadny disputat Cau loiza

    08.03.2005 23:20:19

    • artep 09
      artep 09

      Re: Seg.Gulas

      Ty jsi fakt Lojza a Emil dohromady,Ty Tvoje zásady jsi pobral kde?Když tomu nerozumíš tak se radči do toho neser,a dělej si z hovězího normální guláš Ty jantare bláznivej!!!Jako kdyby jsi do naftáku lil benzín Ty trubko!!!

      20.04.2010 16:26:47

Nalezeno receptů: 170

Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.