Segedínský guláš

2 hod | hlavní chod | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 1056551x
Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.
Komentáře receptu 156
Uvařil jsem to (Recept vařilo 62 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

autor receptu:

Segedínský guláš

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce
3,2
dobrý recept
2099 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Segedínský guláš

Celkový počet komentářů: 156
  • Jak to dělám já Karel Rosák 21.08.2017 22:44:28

    Trochu bych to změnil. Kysané zelí v balíčku má 500g. Autor by to mohl respektovat a přizpůsobit množství ostatních ingrediencí. A zelí překrajovat? Proč? Jedna cibule je málo, pokud nemá půl kila. Protože stará věc: kolik masa, tolik cibule. Nevím proč se stále píše pokrájet cibuli nadrobno. I když se pokrájí nahrubo, stejně se rozvaří. Cibuli smažím zvlášť, maso taky. Smažit dlouho papriku? Pak je to hořké, to je v každé kuchařce psáno. Dobrou chuť!

    • lumik
      Re: Jak to dělám já lumik 22.08.2017 06:00:47

      autor nepíše smažit dlouho papriku,přidává ji až na konec,poměr surovin není problém si upravit,proč smažit cibuli a maso zvlášť? I zelí vařím dohromady s masem a v každé staré kuchařce je psaná cibule nakrájená na jemno,někdy je zelí opravdu lepší překrájet a u segedinu nemusí být cibule jako masa.

  • Vařit míchat a splachnout do zachodu. Hrozný 03.07.2017 19:49:03

    Nazval bych to segedinsky guláš , s hrudkama mouky. Jsem kuchař zacatecnik a podle Vaseho receptu se jidlo nepovedlo. Určitě je to rukama,ale vim jistě že ten kdo vaří poprve nemůže vědět kolik papriky ma pridat. Proč? Protože pridejte papriku to neříká. Stacilo napsat lžíci nebo lžičku. No a konec mě dostal úplně. Zahustete moukou v zakys. smetaně. Určitě je někde chyba. Segedin byl sice dobrý,ale ty hrudky mouky mě tam vadili.

  • Komentář k receptu Segedínský guláš Zoltan 25.06.2017 10:23:36

    Ja vubec nemusim koukat na tv tady je lepsi komedia nez tv :-)

  • Segediin :* Lenka 19.05.2017 15:12:19

    Dnes delam poprve :) akorat nezahustuji smetanou ale mlekem :)

Nalezeno receptů: 156
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept