reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedínský guláš

Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.


  • 3,3

    2 199×

    3,2 2199
  • 2 hod

  • 67×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 744 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 766 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš

    Celkový počet komentářů: 189
    • Mirek
      Mirek

      Mouka tam zásadně nepatří, není to českej guláš, chybí tam česnek a Maďaři dávají více druhů masa. Zelí až když je maso napůl, přidává se kopr!!! - nenapodobitelná chuť - a po odstavení hotového se přidá smetana, zamíchá se a už se nevaří! .Žádná sračka, ale kopa masa a zelí a k tomu třeba knedlík. Poměr : co masa tolik zelí. Kdo to dělá jinak , neumí nic, čau.

      29.02.2020 00:51:21

      • Jiří
        Jiří

        Re: Segedýn?

        Maďaři asi nedávají nic. Přímo v Szegedu jsem ho chtěl a nikdo to nezná, natož aby vařil.

        07.03.2020 19:09:15

      • lumik
        lumik

        Re: Segedýn?

        Více druhů masa se dává do polského bigose

        08.03.2020 07:38:48


      • stašek
        stašek

        Re: Segedýn?

        Chytrolíne, segedínský guláš není vůbec maďarského původu. Je to česká kuchyně stejně jako např.španělský ptáček! Je dobré si věci nejprve ověřit, než něco vypustím do světa ....

        10.03.2020 08:47:42

    • Karel Rosák
      Karel Rosák

      Jak to dělám já

      Trochu bych to změnil. Kysané zelí v balíčku má 500g. Autor by to mohl respektovat a přizpůsobit množství ostatních ingrediencí. A zelí překrajovat? Proč? Jedna cibule je málo, pokud nemá půl kila. Protože stará věc: kolik masa, tolik cibule. Nevím proč se stále píše pokrájet cibuli nadrobno. I když se pokrájí nahrubo, stejně se rozvaří. Cibuli smažím zvlášť, maso taky. Smažit dlouho papriku? Pak je to hořké, to je v každé kuchařce psáno. Dobrou chuť!

      21.08.2017 22:44:28

      • Pepan
        Pepan

        Re: Jak to dělám já

        Říká se Szegedínský guláš a pořád se tam dává kyselý zelí.Ale maďarští patevci,kdyžpřipravovali jídlo,žádné nakládané zelí neměli.Vždycky dávali nakrájený čerství zelí.

        20.10.2017 16:32:31


    Nalezeno receptů: 189

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.