reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedínský guláš

Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.


  • 3,3

    2 175×

    3,2 2175
  • 2 hod

  • 65×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš

    Celkový počet komentářů: 180
    • Karel Rosák
      Karel Rosák

      Jak to dělám já

      Trochu bych to změnil. Kysané zelí v balíčku má 500g. Autor by to mohl respektovat a přizpůsobit množství ostatních ingrediencí. A zelí překrajovat? Proč? Jedna cibule je málo, pokud nemá půl kila. Protože stará věc: kolik masa, tolik cibule. Nevím proč se stále píše pokrájet cibuli nadrobno. I když se pokrájí nahrubo, stejně se rozvaří. Cibuli smažím zvlášť, maso taky. Smažit dlouho papriku? Pak je to hořké, to je v každé kuchařce psáno. Dobrou chuť!

      21.08.2017 22:44:28

      • Pepan
        Pepan

        Re: Jak to dělám já

        Říká se Szegedínský guláš a pořád se tam dává kyselý zelí.Ale maďarští patevci,kdyžpřipravovali jídlo,žádné nakládané zelí neměli.Vždycky dávali nakrájený čerství zelí.

        20.10.2017 16:32:31

      • rentiner
        rentiner

        Re: Jak to dělám já

        množství cibule a masa se rozumí ne na váhu,ale množství-hromádku.Většino u to lidé chápou blbě i u normálního guláše.Zelí je lepší vařit zvlášť.A zahustit smetanou s moukou.Dělal jsem to 50 let jako kuchař.

        03.11.2018 18:03:29


      • Pavel
        Pavel

        Re: Jak to dělám já

        Blbost

        06.02.2019 09:03:43

      • stašek
        stašek

        Re: Jak to dělám já

        Kolik masa, tolik cibule sice ano, ale nikoli na váhu, nýbrž na objem. To znamená, že na kilo masa asi 40 - 50 dkg cibule, ty mudrlante.

        15.10.2019 13:59:05


    Nalezeno receptů: 180

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.