reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedínský guláš

Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.


  • 3,2

    2 130×

    3,2 2130
  • 2 hod

  • 63×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš

    Celkový počet komentářů: 167
    • Roman
      Roman

      To je blázinec, segedin z bůčku, ale žádný osmažení cibule napřed. Kostky bůčku na sucho do rozpáleného hrnce jen osolit a bez pokličky. Občas zamíchat. Když je voda pryč a jen tuk přidat cibuli, kmín a dustit...maso ještě vodu pustí...nepodlévat. Když je zlatavé nasypat mouku, papriku hodně a i pálivou, pepř a míchat. Pak do toho poslat kys. zelí, bobkový list, nové koření a podlít horkou vodou. Dělat ještě asi 30 min a nalít šlehačku a hotovo. Tyhle pověry o osmažený cibulce, jíšce atp akorát zdržujou a ztučňujou

      01.02.2012 13:20:28

    • kateřina
      kateřina

      ahoj zajímalo by mě na kolik porcí to asi tak je. díky

      03.01.2012 16:27:59

    • anna.trojancikova
      anna.trojancikova

      výborný:)

      25.11.2011 15:52:53

    • Kuchtík
      Kuchtík

      Tak aby bylo jasno,klasický segedinský guláš se dělá z bůčku a smetana tam nepatří! Z koření pouze paprika,sůl a pepř. /já tam ale dávám ještě kmín/ Pokud tam někdo nacpe smetanu,není to segedin klasika,ale speciál a tam by se měla použít plec,nebo ořez.Ještě se tam dává na drobno slanina /do základu k cibuli/.

      09.11.2011 09:08:30

    • Máca
      Máca

      Ahoj. Mě kdosi poradil dát do segedinu obrané uzené kosti. A opravdu je to bašta. Dopručuji :)

      31.10.2011 14:38:13

    • hana
      hana

      bez smetany podle babičky

      Základ je stejný, cibule paprika, kmín,pepř, když je maso poloměkké vyndám ho a zbytek vysmahnu na tuk, pak přidám kysané zelí, přidám ještě kmin, doleju vodou, aby bylo zelí ponořené, za zelí pokrájím na plátečky tak 5 stroužků česneku a vrátím na zelí maso,aby se dodusilo doměkka, když je zelí i maso hotové, pak už jen zahustím moukou a dochutím třeba i trouchou chilli, nemá to chybu.....

      07.10.2011 12:05:42

    • StistkoW
      StistkoW

      Myslím že do segedínu patří ještě celé koření a bobkový list. :)

      13.09.2011 14:55:37

    Nalezeno receptů: 167

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.