reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedínský guláš

Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.


  • 3,2

    2 140×

    3,2 2140
  • 2 hod

  • 64×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš

    Celkový počet komentářů: 170
    • Jozef
      Jozef

      Zahustovanie gulásov

      Gulás sa pokladá za madarské národné jedlo.
      V Madarsku sa guláse nezahustujú.
      Skúste gulás nezahustit a zistíte, ze sú tam chute, ktoré ste doteraz nikdy nezbadali. To ich to zahustenie "zabilo"!

      12.10.2014 10:04:56

      • milan
        milan

        Re: Zahustovanie gulásov

        Nesmysl !!!!!
        Co se o segedínském guláši se stále dokola říká:
        že nepochází z města Szegedu,
        že se v Maďarsku nazývá szekeleygulyás,
        protože ho vymyslel básník Székely, který byl „machr“ na guláše;
        nebo protože ho z hladu namíchal nějaký pan Székely, když v jeho hospůdce neměli než zbytek perkeltu a kyselé zelí;
        ale také že ho spíš ze vzteku na opilé hosty, kteří se domáhali jídla pozdě v noci, čirou náhodou vytvořil budapešťský hospodský Székely smícháním všech zbytků, co našel v kuchyni – perkelt, zelí, smetana.
        Pravda- že gulyás je v Maďarsku označení pro polévku, protože jídlu, které vypadá jako guláš, se říká perkelt.
        A také, že pakli se v nějakém maďarském turisticky navštěvovaném městě setkáme se segedínským gulášem v naší podobě, je to nabídka pro českou a slovenskou klientelu. Kuchař bude nejspíš Slovák vyučený v Mariánských Lázních.

        10.04.2015 10:52:55

    • edumb
      edumb

      proč pořád všichni zahušťujete moukou?nastrouhaná patka tvrdého chleba je daleko lepší.je to akorát trochu pracnější,no... :-)

      13.04.2014 11:12:27


    • Kralova (tecka) reni
      Kralova (tecka) reni

      Segedinský guláš

      Gulášek je výborný moc nám chutnal

      23.05.2013 12:31:57

    • Astheart
      Astheart

      Zbytečná hádka

      Poslechněte, co kdybychom se dohodli takto: Szegedínský guláš je z vepřového s kysaným zelím a když to uvařím z hovězího, kuřecího, tofu nebo sóji, je to hovězí guláš s kysaným zelím, sójový guláš s kysaným zelím apod. Každý si vaří to, co mu chutná. Králík na smetaně taky není svíčková, i když to má stejnou omáčku....

      05.08.2012 23:40:23

    • maruš
      maruš

      tento guláš vařím jako v návodě jenže nezahušťuji moukou je výborný nemá chybu a jako přílohu bramborový knedlík

      10.04.2012 16:09:12

      • babička
        babička

        segedinský guláš

        Já jej v poslední době peču v troubě v pekáči přikrytém alobalem. Nemusím jej nijak hlídat a mohu si dělat jinou práci. Recept jsem vyčetla v Pošli recept.

        17.11.2012 12:53:27

      • Viktor
        Viktor

        Re: guláš

        maso na segedin se nesmí první smažit na cibuli, aby se zatáhlo, právě naopak je potřeba aby se jen vařilo už v zelí aby pustilo š'távu

        15.12.2012 10:58:20

      • betyna
        betyna

        Re: guláš

        K segeninu patří houskový knedlík , bramborový k uzenému.

        21.07.2014 12:37:15

    Nalezeno receptů: 170

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.