reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Segedínský guláš

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 705 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš

    Celkový počet komentářů: 214
    • Mirek
      Mirek

      Mouka tam zásadně nepatří, není to českej guláš, chybí tam česnek a Maďaři dávají více druhů masa. Zelí až když je maso napůl, přidává se kopr!!! - nenapodobitelná chuť - a po odstavení hotového se přidá smetana, zamíchá se a už se nevaří! .Žádná sračka, ale kopa masa a zelí a k tomu třeba knedlík. Poměr : co masa tolik zelí. Kdo to dělá jinak , neumí nic, čau.

      29.02.2020 00:51:21

      • Jiří
        Jiří

        Re: Segedýn?

        Maďaři asi nedávají nic. Přímo v Szegedu jsem ho chtěl a nikdo to nezná, natož aby vařil.

        07.03.2020 19:09:15

      • lumik
        lumik

        Re: Segedýn?

        Více druhů masa se dává do polského bigose

        08.03.2020 07:38:48


      • stašek
        stašek

        Re: Segedýn?

        Chytrolíne, segedínský guláš není vůbec maďarského původu. Je to česká kuchyně stejně jako např.španělský ptáček! Je dobré si věci nejprve ověřit, než něco vypustím do světa ....

        10.03.2020 08:47:42

    • pepa z depa
      pepa z depa

      Damy a panove-spravny Gulas at normalni bebo segedinsky musi mit tolik Cibule,kolik je Masa !!! Kilo Masa Kilo Cibule !!!Konzultoval jsem to se zamimi Madary a bylo mit to potvrzeno !!

      22.02.2020 21:44:48

    • Marie
      Marie

      Já dělám jinak

      Používám normální zelí a halvně přidávám kmín, pepř a na závěr malý , utřený česnek.ůžete i okyselit dle potřeby a chuti, nedávají mouku a smetanu jen malinko. Mám to od příbuzných ze Slovenska,žijí dole,tzv " na Maďarech " mě to tak hodně chutná, občas ovšem dělám i ten náš klasický.

      31.12.2019 18:33:32

    • kutil 25
      kutil 25

      každý jak je zvyklý......tečka a podle chuti.....

      24.12.2019 11:33:01


    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.