reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedínský guláš

Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.


  • 3,2

    2 130×

    3,2 2130
  • 2 hod

  • 63×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš

    Celkový počet komentářů: 167
    • Michaela
      Michaela

      Komentář k receptu Segedínský guláš

      Tomu se Rika český Národ. Pořád budou jen kritizovat a házet špínu,každý si má dělat jídlo jak mu chutna. Za me Děkuji za recept,někteří jen kritizují,ale žádný recept nevymyslí.

      17.02.2016 11:27:26

    • Jura.
      Jura.

      Komentář k receptu Segedínský guláš

      Vyborný.

      27.01.2016 18:01:47

    • Detlef
      Detlef

      Komentář k receptu Segedínský guláš

      Já k přípravě segedínského guláše používám jako maso "krůtí prsní řízky" nebo krůtí maso vcelku, toto maso nakrájím na nudličky....

      29.07.2015 19:25:55

    • Jozef
      Jozef

      Zahustovanie gulásov

      Gulás sa pokladá za madarské národné jedlo.
      V Madarsku sa guláse nezahustujú.
      Skúste gulás nezahustit a zistíte, ze sú tam chute, ktoré ste doteraz nikdy nezbadali. To ich to zahustenie "zabilo"!

      12.10.2014 10:04:56

      • milan
        milan

        Re: Zahustovanie gulásov

        Nesmysl !!!!!
        Co se o segedínském guláši se stále dokola říká:
        že nepochází z města Szegedu,
        že se v Maďarsku nazývá szekeleygulyás,
        protože ho vymyslel básník Székely, který byl „machr“ na guláše;
        nebo protože ho z hladu namíchal nějaký pan Székely, když v jeho hospůdce neměli než zbytek perkeltu a kyselé zelí;
        ale také že ho spíš ze vzteku na opilé hosty, kteří se domáhali jídla pozdě v noci, čirou náhodou vytvořil budapešťský hospodský Székely smícháním všech zbytků, co našel v kuchyni – perkelt, zelí, smetana.
        Pravda- že gulyás je v Maďarsku označení pro polévku, protože jídlu, které vypadá jako guláš, se říká perkelt.
        A také, že pakli se v nějakém maďarském turisticky navštěvovaném městě setkáme se segedínským gulášem v naší podobě, je to nabídka pro českou a slovenskou klientelu. Kuchař bude nejspíš Slovák vyučený v Mariánských Lázních.

        10.04.2015 10:52:55

    • Jozef
      Jozef

      Zahustovanie gulásov

      Gulás sa pokladá za madarské národné jedlo.
      V Madarsku sa guláse nezahustujú.
      Skúste gulás nezahustit a zistíte, ze sú tam chute, ktoré ste doteraz nikdy nezbadali. To ich to zahustenie "zabilo"!

      12.10.2014 09:47:38

      • Josef Franz
        Josef Franz

        Re: Zahustovanie gulásov

        Nesmysl, guláš a perkelt jsou dva různé druhy " pro nás guláše".
        ps - Při "guláši" maso na osmaženou cibuli.
        Při "perkeltu " maso do již zalitého základu vývarem.
        (Měl jsem tu čest vařit v Maďarsku s Maďary, további szép napot.

        17.08.2015 15:07:21

    • maruš
      maruš

      tento guláš vařím jako v návodě jenže nezahušťuji moukou je výborný nemá chybu a jako přílohu bramborový knedlík

      10.04.2012 16:09:12

    Nalezeno receptů: 167

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.