reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedínský guláš

Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.


  • 3,3

    2 190×

    3,2 2190
  • 2 hod

  • 67×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 704 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 941 hodnocení

5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?

9. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 679 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří

8. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 743 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš

    Celkový počet komentářů: 189
    • křuldens
      křuldens

      Takhle dělaj Babroci segedín.My Gurmáni ho děláme jinak:)

      10.09.2019 08:59:35

    • Hájková
      Hájková

      Chybí mi tam česnek

      20.08.2019 13:14:58

    • Zdenek Bedrich Robes
      Zdenek Bedrich Robes

      Segedinsky gulas po Australsku

      Cibule zvlast, maso zvlast, zeli scedim od stavy.
      Priprava dle normalniho receptu, do masove omacky pridam horcici, zahustim kukuricnou moukou rozpustenou ve vode, povarim a ochutnam. Samozrejmne sul, pepr a cervena paprika musi byt.

      09.08.2019 12:22:24


    • Antonín69
      Antonín69

      Szeget guláš

      Zkuste použít vepřové vykostěné koleno a nebudete litovat. Postup je obdobný jako u všech receptů. Jen ten nesmyslný poměr maso/cibule 1/1 je i pro normální guláš blbost.I když opražíme cibuli do růžova je to dost sladké.Zelí s malým množstvím vody vařím zvlášť, abych nemusel slévat.Měkké zelí pak smíchám s podušeným masem a přiliji zakysanou smetanu.Nakonec přidám ještě 2-3 stroužky česneku.

      02.02.2019 16:46:49

    • Nad'a
      Nad'a

      Tento gulas je vynikajici, kdyz se stedre prida pri vareni i kmin.

      30.11.2018 12:40:14

    • Hrozný
      Hrozný

      Vařit míchat a splachnout do zachodu.

      Nazval bych to segedinsky guláš , s hrudkama mouky. Jsem kuchař zacatecnik a podle Vaseho receptu se jidlo nepovedlo. Určitě je to rukama,ale vim jistě že ten kdo vaří poprve nemůže vědět kolik papriky ma pridat. Proč? Protože pridejte papriku to neříká. Stacilo napsat lžíci nebo lžičku. No a konec mě dostal úplně. Zahustete moukou v zakys. smetaně. Určitě je někde chyba. Segedin byl sice dobrý,ale ty hrudky mouky mě tam vadili.

      03.07.2017 19:49:03


    Nalezeno receptů: 189

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.